16.04.2021 — 14:56

Визначено переможців обласного заочного конкурсу «Лідер року» серед лідерів учнівського самоврядування закладів професійної (професійно-технічної) освіти

Відповідно до плану роботи Департаменту освіти і науки Хмельницької обласної державної адміністрації, Хмельницького державного центру естетичного виховання учнівської молоді та Хмельницької обласної ради лідерів учнівського самоврядування закладів професійної (професійно-технічної) освіти області в березні-квітні відбувся обласний заочний  конкурс «Лідер року» серед лідерів учнівського самоврядування закладів професійної (професійно-технічної) освіти. Метою конкурсу було виявлення талановитих і обдарованих учнів, підтримка розвитку учнівських ініціатив та процесу самореалізації лідерів учнівського самоврядування закладів професійної (професійно-технічної) освіти області. Завданнями конкурсу передбачали створення можливостей для самореалізації учнів в конкретних справах; розвиток почуття власної гідності, досягнення індивідуальної і суспільної мети; пошук нових форм і методів роботи; узагальнення та поширення кращого проектного  досвіду роботи.

В конкурсі прийняли участь 18 закладів професійної (професійно-технічної) освіти, що свідчить про свідомість та сміливість лідерів учнівського самоврядування у виявленні до започаткування нових справ, проєктів та успішної реалізації лідерства.

Переможцями конкурсу стали роботи:

➡ ДНЗ «Хмельницький центр професійно-технічної освіти сфери послуг», соціальний проєкт «SMART  HUB»;

➡ ДНЗ «Лісоводський професійний аграрний ліцей», проєкт «Бджільництво-прибутковий бізнес у селі».

 ІІ місце у конкурсі посіли:

 ➡ Вище професійне училище №25 м.Хмельницького, проєкт «Створення буккросингу у Хмельницькій обласній дитячій лікарні»;

➡ ДНЗ «Вище професійне училище №11 м. Хмельницького», проєкт «Чисте довкілля-моє майбутнє»;

➡ Хмельницький професійний ліцей, проєкт «Історія Хмельницького професійного ліцею».

ІІІ місце очолили:

➡ ДНЗ «Деражнянський центр професійної освіти», проєкт «Подвір’я ДНЗ «Деражнянський ЦПО» – зона комфорту та обличчя закладу»;

 ➡ Вище професійне училище №38 смт. Гриців, проєкт «Створення навчального магазину»;

 ➡ Вище художнє училище №19 смт.Гриців, проєкт «Літня школа мистецтв»;

➡ Вище професійне училище №4 м.Хмельницького, проєкт «Шляхи формування життєвих компетентностей особистості в учнівському самоврядуванні училища».

Цього року комітет журі зазначив велику кількість цікавих, різнопланових, сучасних, соціальних та масштабних проєктів, тому важко було обирати найкращих. Віримо в реалізацію кожного проєкту!