21.04.2021 — 09:11

Мінрегіон консолідує зусилля міжнародних партнерів в рамках секторальної робочої групи «Децентралізація та регіональний розвиток»

20 квітня відбулося засідання секторальної робочої групи «Децентралізація та регіональний розвиток» (СРГ), що має на меті, зокрема, удосконалити роботу та підвищити результативність зусиль міжнародних партнерів в рамках діяльності робочої групи.

Участь у засіданні взяли Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов, заступники Міністра В’ячеслав Негода, Іван Лукеря та Ігор Корховий, представники міжнародних партнерів, що є співголовами засідання, Ксав’є Камю (Представництво ЄС в Україні) та Ешлі Малруні (Посольства Канади в Україні), а також представники міжнародних партнерів з розвитку, що надають підтримку у реалізації реформи децентралізації та регіонального розвитку.

За словами Міністра, оновлення формату роботи має надати новий імпульс та суттєво підвищити ефективність проєктів міжнародної технічної допомоги, які функціонують у зазначених сферах.

«Щирий, відвертий діалог між міністерством та партнерами з розвитку повинен залишатися наріжним каменем, основою, на якій базується наша співпраця. Дотримуючись такого підходу, ми можемо очікувати стійких та успішних результатів у сферах децентралізації та регіонального розвитку», – зазначив Олексій Чернишов, Міністр розвитку громад та територій.

Партнери з розвитку висловили вдячність команді Мінрегіону у налагодженні роботи СРГ та застосуванні інструментів відслідковування ефективності надання міжнародної технічної допомоги, що сприятимуть успішному завершенню реформ у цих сферах.

«Щиро дякую міністерству за створення нового формату нашої співпраці та налагодженню роботи СРГ, спрямованої на результативність та ефективність використання наших можливостей. Це дасть змогу відслідковувати результати та оперативно впроваджувати нові цілі», – зазначила представниця Посольства Канади в Україні Ешлі Малруні.

За результатами зустрічі Мінрегіоном та партнерами з розвитку було прийнято регламент СРГ, представлено пропозиції Мінрегіону щодо структури, персонального складу СРГ та окреслено подальші напрями діяльності Мінрегіону у сфері місцевого самоврядування та регіонального розвитку.