30.04.2021 — 15:11

Сергій Тюрін провів нараду з райдержадміністраціями

Сьогодні під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Сергія Тюріна, в режимі “відеоконференції” відбулась нарада щодо важливих напрямків роботи РДА у зв’язку з реалізацією реформи децентралізації. Участь в нараді взяли голови райдержадміністрацій, керівники окремих структурних підрозділів ОДА.

Першочергово на засіданні розглянули питання щодо виконання вимог чинного законодавства щодо формування та зберігання реєстраційних справ у сферах державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень та державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців.

Наступним питанням, яке потребує вирішення, стала ліквідація центрів надання адміністративних послуг, утворених при РДА з подальшим утворенням нових центрів що підпорядкуватимуться територіальним громадам, а також передача з державної власності в комунальну власність об’єктів нерухомого та рухомого майна центрів РДА.

Актуальною темою обговорення стала підготовка житлово-комунальної сфери підприємств, установ та організацій до опалювального сезону 2021-2022 року.

Відтак, в ході засідання заступник начальника управління – начальник відділу Департаменту розвитку громад, будівництва та житлово-комунального господарства ОДА Юрій Нагорічний зазначив, що підготовку до нового опалювального сезону 2021/2022 року вже розпочато. Першочерговими заходами у тепловому господарстві є ремонти котелень та котлів, підготовка теплових мереж, у тому числі їх заміна на попередньо­ізольовані труби, створення запасів палива тощо. У водопровідно-каналізаційному господарстві – підготовка водопровід­них та каналізаційних мереж, водопровідних та каналізаційних насосних станцій, очисних споруд, свердловин та водозаборів.

Також особливу увагу необхідно звернути на підготовку до зими закладів соціальної сфери та житлового фонду, проведення ремонтів та утеплення фасадів, покрівель, встановлення енергозберігаючих вікон, дверей, ремонту інженерних систем опалення, гарячого та холодного водопостачання, оснащення інженер­них вводів багатоповерхових будинків та об’єктів соціальної сфери засобами обліку та регулювання споживання теплової енергії тощо.

На завершення, заступник начальника управління з питань цивільного захисту населення – Юрій Закурдаєв доповів учасникам засідання щодо питання утримання, використання та передачі захисних споруд цивільного захисту. За його словами, в обласному фонді захисних споруд цивільного захисту обліковується 28 захисних споруд, які у процесі приватизації не увійшли до статутних капіталів господарських товариств та знаходяться в управлінні Регіонального відділення Фонду державного майна України, з них 5 розташовані на території територіальних громад.

Згадані споруди розташовані на території промислових підприємств і призначались для укриття працюючого персоналу. На даний час підприємства припинили свою діяльність, або ліквідовані, кошти з державного бюджету на утримання захисних споруд тривалий час не виділялись, тому споруди прийшли в  непридатний стан. У зв’язку з тим, що зазначені споруди неможливо використовувати для укриття населення, необхідно прийняти рішення про подальше використання захисних споруд цивільного захисту державної у разі банкрутства (ліквідації) суб’єкта господарювання, на балансі якого вона перебуває.

За результатами засідання учасникам наради надано ряд доручень для вирішення піднятих питань порядку денного.