06.05.2021 — 13:48

На автодорозі державного значення М-12 розпочато підготовчі роботи перед встановленням ще однієї системи WIM

На автодорозі державного значення М-12 Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знамянка, км 277+000 – км 278+253, поблизу Давидковецького перехрестя, в напрямку руху до Вінницької області, розпочато підготовчі роботи перед монтажем системи Weight-In-Motion (WIM), а саме: визначення локації, підготовка до встановлення фундаменту під опорну конструкцію, прокладання інженерних електричних і телекомунікаційних мереж.

WIM – це розумна система збору інформації про рух транспортних засобів, яка веде цілодобове спостереження. Системою здійснюється автоматичний моніторинг руху на дорогах у режимі реального часу: фіксується дата та час проїзду, температура навколишнього повітря та дорожнього покриття, смуга та напрямок руху, швидкість руху та державний номерний знак, габаритні розміри транспортного засобу, відстань між осями, загальну масу та її розподіл по осях. Вказані параметри реєструються автоматично без впливу людського фактора. Генпідрядник – ТОВ “Вінком Україна”.

Аналогічний комплекс моніторингу за станом доріг уже встановлено неподалік с. Порохня на км 207 автодороги М-12, та с. Сутківці на км 208 автодороги Н-03 Житомир – Чернівці.

Потенційно за допомогою майданчиків WIM держава нарешті отримає ефективний і надійний інструмент прямого стягнення штрафів за перевищення габаритно-вагових норм, що в свою чергу стимулюватиме перевізників-великоваговиків дотримуватись вимог законодавства про автомобільний транспорт та автомобільні перевезення і забезпечить збереження та довговічність відремонтованих доріг.

САД у Хмельницькій області