12.05.2021 — 15:24

Відбулося засідання Координаційної ради з безпеки дорожнього руху при ОДА

12 травня під головуванням заступника голови ОДА Сергія Ткачука відбулося засідання Координаційної ради з безпеки дорожнього руху при ОДА. До обговорення питань порядку денного долучилися представники профільного управління інфраструктури, а також САД у Хмельницькій області, ДП “Хмельницька обласна служба місцевих доріг”, Укртрансбезпеки, Патрульної поліції, Національної поліції та інші.

Розпочалося засідання з розгляду проєкту Програми підвищення рівня безпеки дорожнього руху Хмельницької області на 2021-2023 роки, яка була розроблена на підставі постанови КМУ “Про затвердження Державної програми підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні на період до 2023 року”. Програма направлена на зниження в області рівня аварійності, зменшення соціально-економічних втрат від дорожньо-транспортного травматизму, запровадження ефективної системи управління безпекою дорожнього руху для забезпечення захисту життя та здоров’я населення області, тощо.

Зазначимо, що попередньо усі члени Координаційної ради надали до управління інфраструктури ОДА свої пропозиції для формування даної програми. Відтак, на сьогоднішньому засіданні учасники розглянули проект програми та ухвалили рішення направити її на затвердження сесії обласної ради.

Окрему увагу присутні приділили питанню щодо забезпечення безпеки руху поїздів на перегонах. Як повідомив начальник ВП Старокостянтинівська дистанція колії регіональної філії «Південно-Західна залізниця» АТ «Укрзалізниця» Василь Довжок, на перегонах Климашівка – Гречани та Красилів – Климашівка залізничники систематично фіксують факти викрадення  деталей верхньої будови колії. Так, протягом 2020 року тільки в грудні місяці було здійснено три крадіжки, а спочатку 2021 року – дві. За його словами, скоєння таких крадіжок може спричинити аварію поїзда або порушити нормальну роботу транспорту, створити небезпеку для життя людей чи інших тяжких наслідків.

З такою проблемою зіткнулися і фахівці ВП Хмельницька дистанція колії регіональної філії «Південно-Західна залізниця» АТ «Укрзалізниця». Головний інженер Валерій Рабцун зазначив, що незважаючи на постійну профілактичну роботу, яка ведеться працівниками, протягом чотирьох місяців 2021 року по підрозділу було зафіксовано 4 випадки актів незаконного втручання в діяльність залізничного транспорту сторонніми особами, а саме крадіжок матеріалів верхньої будови колії, 3 випадки – безпосередньо з діючих залізничних колій.

Заступник голови ОДА Сергій Ткачук наголосив, що до вирішення цієї проблеми слід залучити представників правоохоронних органів, Служби безпеки, залізниці, органів місцевої влади, засобів масової інформації та розробити дієві заходи по недопущенню таких систематичних зухвалих крадіжок. Також необхідно провести організаційно – профілактичні заходи з населенням, аби розповісти, яку загрозу несе вчинення таких дій.