14.05.2021 — 12:03

Хмельниччина долучилася до загальнонаціонального флешмобу #миEUкраїна

Вже завтра Україна святкуватиме День Європи! А ми тим часом підхоплюємо загальнонаціональний флешмоб #миEUкраїна, мета якого розповісти про реформи, що впроваджують європейські підходи у нашому житті.

Чи не кожен з нас має досвід відвідування лікарні, де потрібно було вистояти довгу чергу. Або чергу в якій раптом з’явилися ще дві-три людини, які займали місце “он за тим чоловіком або жінкою”. Звісно, це не комфортно і дуже затратно по часу.

Держава має працювати над тим, щоб створювати комфортні послуги для людини. Електронні сервіси – один з кращих інструментів для цього.

Так, із реформою медичною системи в Україні з’явилася спеціальна електронна система охорони здоров’я eHealth.

Завдяки тому, що eHealth об’єднує всю інформацію з медзакладів, це формує умови, завдяки яким пацієнт зможе отримувати якісні медичні послуги, а лікар їх надавати.

Наприклад, сьогодні усе більше медичних закладів надають пацієнтам можливість записатися до лікаря онлайн. Завдяки електронному направленню від вашого сімейного лікаря або терапевта можна самостійно вибрати місце для отримання безоплатної консультації вузького спеціаліста, а запроваджені у майбутньому електронні лікарняні будуть закриватися автоматично без потреби додатково відвідувати лікарню.

Зібрана статистика з усієї України через eHealth дозволить проаналізувати – яких і куди фахівців потрібно додатково залучати та яке обладнання купувати.

Створювати зручні сервіси, які працюють для громадян та покращують послуги – це мета кожної європейської країни.

Онлайн-марафон до Дня Європи в Україні #миEUкраїна відбувається в рамках урядової інформаційної кампанії EUКраїна за ініціативи Офісу Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції і підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні та проєкту ЄС Association4U.