14.06.2021 — 09:24

На першому енергоблоці Хмельницької АЕС тривають ремонтні роботи

На першому енергоблоці Хмельницької АЕС триває сорок восьма доба капітального планово-попереджувального ремонту (ППР). Наразі проходить активна фаза ремонтних та модернізаційних робіт.

Триває ремонт обладнання реакторної установки. Завершено один із важливих етапів – експлуатаційний контроль металу та технічне опосвідчення корпусу реактора.

Продовжуються ремонтні та модернізаційні роботи на 1-му каналі системи безпеки, 2-й комірці загальної резервної дизельної електростанції (ЗРДЕС). Проводиться експлуатаційний, контроль стану металу іншого обладнання.

За словами заступника головного інженера з експлуатації ВП ХАЕС Євгенія Носикова, необхідно ще виконати вихрострумовий контроль трубок двох парогенераторів. Майже завершені ремонтні роботи  на турбоустановці.

Під час ППР заплановано виконати низку заходів з модернізації, найважливішим та наймасштабнішим з яких є впровадження програмно-технічного комплексу систем важливих для безпеки турбінного відділення. До реалізації  цього заходу з модернізації залучено найбільшу кількість підрядників.

«Впевнені, що всі ремонтні роботи будуть виконані якісно і завершені у встановлені терміни, а ми будемо і надалі безпечно та надійно експлуатувати енергоблок»,- наголосив Євгеній Носиков.