14.06.2021 — 15:00

EUКраїна: впроваджена програма авторизованого економічного оператора

У 2020 році в Україні була впроваджена програма авторизованого економічного оператора (АЕО), яка відповідає нормам ЄС. Це дозволить Україні укладати двосторонні угоди з іншими країнами про взаємне визнання АЕО, а українським АЕО користуватися суттєвими перевагами при митному оформленні. На сьогодні такі програми вже реалізовано у майже 100 країнах.

Для підприємств авторизація АЕО означає: зменшення часу на перетин кордону; зменшення витрат на послуги, пов’язані зі здійсненням митних формальностей; можливість надходження товарів відразу на склад компанії; спрощення декларування; краща репутація, більше можливостей для пошуку контрагентів та ін.

Низка переваг і спеціальних спрощень дозволяють підприємству з авторизацією підвищити рівень надання послуг, покращити внутрішній контроль та безпеку. Отже, це вигідно і бізнесу, і кінцевому споживачеві.

Це – євроінтеграція!

Детальніше про інформаційну кампанію EUКраїна, яка проходить за ініціативи Віцепрем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України, за підтримки Представництва ЄС в Україні та проєкту «Association4U».