22.06.2021 — 12:38

Експерти ВАО АЕС прибули на Хмельницьку АЕС

На Хмельницькій АЕС розпочала роботу місія підтримки Всесвітньої асоціації організацій, що експлуатують АЕС, (ВАО АЕС) – МЦ на тему «Використання інструментів запобігання помилок різними категоріями персоналу. Практичне навчання застосування інструментів для запобігання помилок різних категорій персоналу».

Місія триватиме до 26 червня. За цей час експерти на чолі з радником ВАО АЕС- МЦ Іваном Гончаровим обговорять питання мотивації персоналу для застосування інструментів попередження помилок та організацію роботи з персоналом, вивчать кращі світові практики із застосування інструментів попередження помилок. Детально будуть розглянуті такі інструменти у процедурах і документах, що використовуються. У ході місії підніматимуться питання контролю та аналізу ефективності застосування вище згаданих інструментів, а також організації підготовки персоналу з даного напряму. Своїм досвідом ділитимуться експерти Атомремонтсервісу, Южно-Української та Рівненської АЕС, а також АЕС Моховце, Словаччина.

22 червня під час офіційного відкриття місії підтримки генеральний директор Хмельницької АЕС Андрій Козюра привітав експертів місії, зазначивши важливість їх досвіду для покращення роботи станції. У свою чергу Богдан Шмигельський, заступник генерального директора по роботі з персоналом, наголосив на важливості активної участі персоналу Хмельницької АЕС у заходах, передбачених програмою місії.

За результатами роботи експертами будуть розроблені рекомендації для удосконалення опрацьованих питань із використання інструментів запобігання помилок персоналу.