01.07.2021 — 18:44

Зберегти врожай: відбулася семінар-нарада із керівниками хлібоприймальних підприємств області

Сьогодні в смт Дунаївці на базі ТОВ “Протеїн Інвест” відбулася семінар-нарада з питань забезпечення протипожежного захисту у місцях збирання, переробки та зберігання нового врожаю. До участі в ній долучилися перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Тюрін, начальник  ГУ ДСНС області Едуард Братко, директор Департаменту розвитку промисловості та агропромислового комплексу ОДА Олег Омелянюк, голови райдержадміністрацій, керівники агропромислових підприємств та елеваторів.

Як наголосив Едуард Братко, керівники агропідприємств повинні докладати максимум зусиль, аби не допустити втрат та зберегти зібраний врожай, адже від цього залежить добробут наших громадян.

Сергій Тюрін також звернув увагу присутніх на важливості налагодження ефективної взаємодії між ГУ ДСНС та хлібоприймальних підприємств, адже збереження врожаю, недопущення виникнення пожеж та зменшення обсягів виробництва є першочерговими завданнями.

“Рятувальники та хлібоприймальні підприємства мають бути партнерами задля досягнення єдиних цілей та завдань з питань протипожежної безпеки,” – наголосив посадовець.

Далі учасники наради обговорили стан готовності сільгоспвиробників до прийому, переробки та збереження нового врожаю, дотримання вимог охорони праці, пожежної безпеки та забезпечення протипожежного захисту об’єктів аграрного сектору області.

Після теоретичної частини присутні перейшли до практики, ознайомившись із організацією технологічного процесу, станом протипожежного та техногенного захисту, матеріально-технічною базою олійно-екстракційного підприємства “Протеїн Інвест”. Завершився захід пожежно-тактичним навчанням, під час якого учасники семінар-наради мали змогу спостерігати, як відбувається гасіння умовної пожежі на території об’єкта.

Ліквідація “загоряння” відбувалась силами підрозділів ГУ ДСНС, місцевої пожежної команди Новодунаєвецької селищної громади та об’єктовими вогнеборцями. Надзвичайники, оперативно провівши бойове розгортання, швидко впорались із “загорянням” за допомогою водяних стволів та подавши воду на захист сусідніх будівель. Окрім того, гасіння здійснювалось за допомогою пінних стволів, що подавались в осередок умовної пожежі через автодрабину.

За матеріалами ГУ ДСНС України
у Хмельницькій області