14.07.2021 — 08:35

Медаль європейського ґатунку у плавця з хмельницького

6-11 липня в Римі (Італія) на 47 чемпіонаті Європи з плавання серед юніорів (спортсмени 2003 року народження і молодші) в складі збірної команди України виступив Андрій Коваленко-вихованець Хмельницького обласного центру фізичного виховання учнівської молоді, який в минулому році поступив до Національного університету фізичного виховання і спорту України і наразі представляє Київ. Рівня майстра спорту і призера чемпіонату України способом батерфляй він досяг в ХОЦФВУМ, тренуючись під наглядом Володимира Міщанінова.

Розпочав Андрій змагання в Римі стартами на 50-метрівці, де не зміг пробитись до фіналу, посівши 10 місце. На стометрівці почувався впевненіше: послідовно подолав кваліфікацію (53,88сек) і півфінал (52,99сек). В головному запливі призери виявились трохи сильнішими за нього-показав четвертий результат (53,42сек).

Та все ж Андрій не залишився без нагороди. В заключній дисципліні  чемпіонату Європи  українці виграли бронзову медаль. В комплексній естафеті 4×100 м Олександр Желтяков, Володимир Лісовець, Андрій Коваленко і Вадим Івченко фінішували третіми з результатом 3хв39,43сек.

На жаль, цю медаль слід вважати скоріше втратою, аніж успіхом. Справа в тому, що після трьох етапів з чотирьох українці були лідерами. Проте на заключній  стометрівці практично відразу вперед вирвався представник збірної Польщі, а в момент торкання бортика ще й росіянин виявився вправнішим . Підсумковий час команди Польщі – 3хв37,46сек, а Росії – 3хв39,30сек.

Загальний актив України на чемпіонаті склав 8 (1 золота, 3 срібних, 4 бронзових) медалей.

Вітаємо Андрія та його наставників з першою вагомою нагородою на міжнародному рівні.