14.07.2021 — 09:03

Про участь рою «Славутські козаки» на ІІІ Всеукраїнському етапі гри «Джура»

Нещодавно завершився ІІІ (Всеукраїнський) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») – «Джура – 2021: Інгульська Січ» (середня вікова група), який проходив з 1 по 10 липня 2021 року в місті Кропивницький. У грі взяли участь рої, які здобули перемогу або стали призерами обласних етапів гри, зі всієї України – а це майже 200 дітей віком від 11 до 14 років.

Хмельниччину представляв рій «Славутські козаки» під керівництвом Миколи ПЕРЕПЕЛИЦІ та Романа РОМАНЮКА. За десять днів таборування організатори гри «ДЖУРА» дивували юних джур різноманітністю локацій, змагань, екскурсій і творчо-виховних заходів. Найбільше учасникам запам’ятались екскурсії до міст Суботів та Чигирин, Кіровоградської льотної академії Національного авіаційного університету та до музейно-меморіального комплексу 3-го Окремого Полку Спеціального Призначення імені князя Святослава Хороброго.

У підсумку рій Хмельницької  області «Славутські козаки» показав такі результати:

 ➡ I місце у конкурсі «Таборування» (бівак);

➡ 4 місце у інтелектуально-творчому змаганні «Пластун» (за методикою квестів), під час якого джури, долаючи 5 км маршрут, знаходили визначні місця м. Кропивницького.

➡ 6 місце посіли у конкурсах «Впоряд» (стройова підготовка) та «Рятівник» (надання домедичної допомоги та транспортування потерпілого).

Програма завершального етапу гри була яскравою і насиченою. «ДЖУРА» була цікавою і різноманітною, дружньою і братерською, пізнавальною і змагальною, навчальною і розважальною, одним словом, багатою на події і досвід. «Джура» плекає юних патріотів та майбутніх захисників держави, а також тих, хто буде підносити її славу у найрізноманітніших галузях. Діти повернулися додому під враженнями і з бажанням брати участь в грі у наступному році.

За тиждень розпочнеться таборування старшої вікової групи, воно відбудеться у місті Вижниця Чернівецької області. Чекатимемо цікавого звіту і від рою «Несамовиті орли» (Шепетівська ТГ), який буде представляти Хмельниччину.

Методист ХОЦТКУМ,

організатор обласного етапу гри.