14.07.2021 — 15:55

У Хмельницькому рятувальники провели рейд: «Вода не пробачає помилок» (ВІДЕО)

Життя 68 людей забрала водна стихія Хмельниччини попереднього року. Цьогоріч вже 38 подолян потрапили у її полон, а минула лише половина 2021 року! Новий антирекорд маємо щодня! Лише вчора, 13 липня, у місцевому ставку с. Орихівка Старокостянтинівської територіальної громади обірвалося життя 12-річної дитини. Її речі були знайдені на березі батьками, а тіло – надзвичайниками.

Щоб запобігти невтішній статистиці, навчити і попередити громадян про небезпеку ігнорування правил безпеки під час відпочинку на воді, 14 липня рятувальники здійснили патрулювання берегами Дубівського водосховища. Жаркого літнього дня вони зустріли чимало відпочивальників, яким пояснили, що варто лише на мить втратити пильність або легковажно віднестися до свого дозвілля, і вже існує ризик для життя та здоров’я.

Під час спілкування з громадянами надзвичайники зазначили, що ми можемо втратити багато людей, якщо будемо недисциплінованими. А для того, щоб відпочинок на воді був безпечним потрібно обирати для купання лише обладнаний пляж із наявним рятувальним постом, зловживання алкоголем — це ворог відпочинку! Шановні громадяни! Не запливайте на далеку відстань, не грайте у небезпечні ігри на воді, не плавайте наввипередки, не знаходьтесь надто довго у воді — це може спровокувати судому! Подбайте про безпечний відпочинок своїх дітей! Не залишайте малечу біля води без нагляду, забезпечте їх надувними нарукавниками чи колом, завжди знаходьтесь поряд!

Працівники Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Хмельницької області ознайомили громадян із азами надання домедичної допомоги, а також розповіли, як врятувати того, хто тоне.

Кожен співрозмовник отримав на згадку і науку листівки із правилами безпечного відпочинку на воді.

За інформацією ГУ ДСНС України у Хмельницькій області