19.07.2021 — 17:13

На Хмельниччині в готельно-ресторанній сфері виявлено більше 20 незадекларованих працівники

З метою зниження рівня незадекларованої праці в області, згідно з нормами чинного законодавства, працівників Управління Держпраці у Хмельницькій області в загальний вихідний день залучено до проведення інспекційних відвідувань з питань оформлення трудових відносин. Так, в суботу під керівництвом начальника Управління Держпраці Олександра Малюзіна інспекторами праці проведено відвідування суб’єктів господарювання, що здійснюють діяльність пов’язану з готельно-ресторанною справою.

Після проведеного аналізу кількості застрахованих осіб за результатами інформаційних відвідувань, проведених впродовж квітня-червня, визначено ряд суб’єктів господарювання для проведення інспекційних відвідувань. Зокрема, інспекційні відвідування проведенні у готельно-ресторанних комплексах розміщених у Кам’янець-Подільському районі на березі річки Дністер.

За результатами проведеної роботи інспекторами праці виявлено та задокументовано 22 неоформлених працівники з них 3 неповнолітніх.

Внаслідок здійснених інспекційних відвідувань суб’єктам господарювання внесено припис про усунення виявлених порушень та попередження про відповідальність за порушення законодавства про працю. У разі невиконання вимог припису, щодо укладення трудових відносин з працівниками, підприємцям за кожного неоформленого працівника загрожують штрафні санкції.

Усі суб’єкти господарювання усвідомлюють відповідальність за використання незадекларованої праці, та зобов’язалися усунути порушення в найкоротші терміни.

За інформацією Управління Держпраці
у Хмельницькій області