20.07.2021 — 11:59

Майже півмільярда гривень спрямували платники єдиного податку до місцевих бюджетів Хмельниччини

З початку року підприємці Хмельницької області, які працюють на спрощеній системі оподаткування, сплатили до місцевого бюджету 485,7 мільйона гривень єдиного податку.

Найбільша бюджетна частка надходжень належить фізичним особам – підприємцям, які відрахували до місцевих скарбниць 340 мільйонів гривень єдиного податку. Від сільськогосподарських товаровиробників четвертої групи надійшло понад 88,4 мільйона гривень. Від юридичних осіб – спрощенців територіальні громади краю отримали 57,8 мільйона гривень податкових надходжень.

На обліку на початок травня поточного року в Головному управлінні ДПС у Хмельницькій області перебуває понад 40 тисяч фізичних осіб – платників єдиного податку, у тому числі на І групі 12 тисяч, на II групі майже 20 тисяч, на III групі – 12,8 тисячі.

Вчасна сплата податків – результат комплексу заходів, що втілюються представниками усіх гілок влади та контролюючими органами у напрямку легалізації праці. А це, у першу чергу – стабільні надходження до місцевих бюджетів та гарантоване соціальне і пенсійне забезпечення жителів територіальних громад, – зазначають у Головному управлінні ДПС у Хмельницькій області.