21.07.2021 — 14:47

В області розпочинається п’ята хвиля вакцинації від COVID-19

Зараз в Україні розпочався п’ятий етап вакцинації проти COVID-19, а тому усі охочі українці, старші 18 років, іноземці, які мають посвідку на постійне проживання в Україні, особи, які подалися на статус біженця в Україні або вже отримали цей статус, можуть вільно вакцинуватись в Україні.

➡ Ви можете записатися на вакцинацію до зручного для вас пункту щеплення чи центру масової вакцинації. Контакти та адреси центрів у Хмельницькій області можна знайти на сайті “Все про вакцинацію від COVID-19” за посиланням, а також за номером контакт-центру МОЗ 0 800 60 20 19. Наразі в області працює чотири центри вакцинації: у Хмельницькому, Кам’янці-Подільському, Шепетівці та Волочиську. Від завтра вони працюватимуть щоденно. Незабаром також розпочне роботу центр у Старокостянтинові. Перелік за посиланням буде постійно оновлюватися.

➡ Якщо вам відмовляють у вакцинації через нестачу вакцин, звертайтеся до Департаменту охорони здоров’я ОДА за телефоном: (0382) 79-50-32, 76-51-65.

➡ Якщо ви працівник охорони здоров’я, освіти, соціальної сфери, військовий чи працівник державних органів влади, зверніться до вашого роботодавця, щоб він сконтактував із регіональним координатором і вас вакцинували за місцем роботи, або оберіть найближчий пункт чи центр вакцинації. Контакти регіональних координаторів можна отримати в Департаменті охорони здоров’я ОДА.

➡ Колективи з понад 50 осіб, охочих щепитися, можуть викликати мобільну бригаду з вакцинації за місцем роботи за телефоном контакт-центру МОЗ 0 800 60 20 19.

➡ Якщо ви не можете самостійно пересуватися, викличте мобільну бригаду з вакцинації додому за телефоном контакт-центру 0 800 60 20 19 або за допомогою сімейного лікаря.

Важливо! Запис у чергу на вакцинацію через сайт чи мобільний додаток “Дія” перестає працювати, адже тепер кожен охочий може записатися безпосередньо на саме щеплення.

✅Усі вакцини, які використовує Україна, ефективно запобігають тяжкому перебігу хвороби й рятують життя. Допоможіть записатися на щеплення від COVID-19 своїм близьким та зробіть це самі.