28.07.2021 — 13:07

Увага! Проведення інспекційної кампанії триває

В рамках реалізації положень Національного плану спільних дій щодо зниження рівня незадекларованої праці на 2021 рік починаючи з 01 липня 2021 року посадовими особами Управління Держпраці у Хмельницькій області проводяться інспекційні відвідування з питань оформлення трудових відносин серед суб’єктів господарювання, які мають найвищий ризик використання незадекларованої праці.

Так, з початку інспекційної кампанії у 110 роботодавців регіону виявлено та задокументовано факт використання незадекларованої праці 268 найманих працівників. Найчастіше випадки використання незадекларованої праці трапляються серед суб’єктів господарювання, що здійснюють свою діяльність в наступних галузях: швейне виробництво, сільське господарство, торгівля, будівництво, організація харчування.

При виявленні незадекларованих працівників інспекторами праці вживаються заходи щодо притягнення роботодавців до відповідальності за порушення у сфері законодавства про працю.

Однак, першочерговим завданням інспекторів праці є забезпечення додержання роботодавцями вимог законодавства про працю, а не накладення штрафів. Тому посадовцями Управління Держпраці проводиться постійна інформаційно-роз’яснювальна робота серед суб’єктів господарювання з метою інформування їх та працівників про найбільш ефективні способи дотримання законодавства про працю, сприяння підвищення обізнаності щодо проблеми незадекларованої праці в цілому.