29.07.2021 — 19:15

В.Білик: тварини у притулках мають перебувати у належних умовах

Дикі тварини не повинні сидіти в неволі – таку ключову позицію висловив заступник голови обласної державної адміністрації Володимир Білик у ході сьогоднішньої наради з представниками Департаменту природних ресурсів та екології облдержадміністрації, Державної екологічної інспекції та Головного управління Держпродспоживслужби у Хмельницькій області.

Актуальність обговорення такого питання виникла у зв’язку із зверненням представників громадських організацій, діяльність яких пов’язана із захистом тварин. Активісти вважають, що в ГО «ЗОО ЗАХИСТ», відомому усім як реабілітаційний центр для тварин, який розташований у місті Хмельницький, ведмеді утримуються у невідповідних умовах та без відповідних дозволів.

Варто зазначити, що Державною екологічною інспекцією у Хмельницькій області здійснено обстеження умов проживання тварин у зазначеному притулку. У ході перевірки встановлено, що у ГО «ЗОО ЗАХИСТ» відсутній дозвіл на утримання бурих ведмедів у неволі та документи, що підтверджують законність набуття їх у приватну власність. За результатами перевірки суд першої інстанції ухвалив рішення щодо конфіскації ведмедів в дохід держави. Наразі очікується розгляд даного питання в апеляційному суді.

 

“Маємо сприяти переселенню тварин у нормальні умови, наближені до природних, та навести порядок в області з утриманням диких тварин у приватних притулках – зазначив Володимир Білик. – Як тільки матимемо законні підстави для передачі тварин, сприятимемо переміщенню їх до одного з реабілітаційних центрів України для постійного утримання в нормальних умовах.”