02.08.2021 — 18:05

“Схід і Захід разом”: у Хмельницькому привітали учасників надмарафонського пробігу

Сьогодні у Хмельницькому представники обласної та міської влади привітали учасників надмарафонського пробігу “Схід і Захід разом”, які своїм особистим прикладом мають на меті продемонструвати єдність нашої країни та заодно популяризувати здоровий спосіб життя.

Захід відбувається за підтримки Львівської обласної ради, Федерації легкої атлетики Львівської області та ініціативної групи депутатів І демократичного скликання Львівської міської ради в Україні  та прийрочений до 30-ї річниці незалежності України.

Пробіг за маршрутом Львів-Сєверодонецьк пройде через дев’ять областей: Львівську, Тернопільську, Хмельницьку, Вінницьку, Черкаську, Кіровоградську, Дніпропетровську, Донецьку та Луганську. Розпочався він 30 липня. Загалом за час пробігу його учасники мають подолати шлях довжиною майже 1400 км. Дистанцію, чергуючись, долають двоє львів’ян та мешканець Краматорська, а по маршруту пробігу до них долучаються і місцеві спортсмени. У Хмельницькому пробіг підтримали наші ветерани Федерації легкої атлетики.

Організатор забігу Ярослав Козак, наголошує, що перш за все, ця акція задумана як патріотична, і лише в другу чергу є спортисним заходом. Та додає, що спілкуючись із людьми, які вітають учасників в різних містах та селах, ще раз переконується, що наша Україна – єдина і неподільна, а українці – щира, гостинна та доброзичлива нація.

Учасники надмарафону до Хмельницького принесли і символічний український прапор єдності, на якому залишають підписи представники влади чи громади тих населених пунктів, які відвідують марафонці. Потім цей прапор подарують Сєвєродонецьку.

Сьогодні учасники забігу відпочиватимуть у м.Хмельницькому, завтра продовжать шлях за маршрутом Пирогівці-Голосків-Меджибіж-Летичів, а далі після ночівлі, вранці 4 серпня, вирушать до Вінниччини. Завершитися пробіг має у День Незалежності, 24 серпня,  у Сєверодонецьку.