04.08.2021 — 08:44

Успіхи рою «Несамовиті орли» на ІІІ Всеукраїнському етапі гри «Джура»

Нещодавно завершився ІІІ (Всеукраїнський) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») – «Джура – 2021: Буковинська Січ» (старша вікова група), який проходив з 19 по 29 липня 2021 року на Буковині, а саме у Хотині, Вижниці та Чернівцях. У грі взяли участь 24 рої з усіх куточків України, які здобули перемогу або стали призерами обласних етапів гри.

Хмельниччину представляв рій «Несамовиті орли» під керівництвом Сергія БАГНЮКА та Аліни Янчевсьої. За одинадцять днів молоді козаки відвідали аж три буковинських міста. Відкриття Всеукраїнського етапу відбулось у Хотині, основне таборування – у Вижниці, а закриття – у обласному центрі, Чернівцях. Завдяки цьому учасники змогли відвідати визначні місця Буковини. Незабутньою була екскурсія до Протятого Каміння. Також протягом таборування традиційно відбувалась низка зустрічей: з ветеранами російсько-української війни, членами громадської організації «УНА-УНСО Львів», які продемонстрували різні види озброєння та представниками Головного управління ДСНС України в Чернівецькій області. Звичайно ж, що не обійшлося без майстер-класів. Цього разу учасники грали в гру «Українська революція 1917-1921. 100 років боротьби» та дізнавались як створюються роботи з художнього різьблення.

Принагідно хочеться зазначити, що цьогоріч дві випускниці рою «Несамовиті орли», Марина Янчевська та Вікторія ШУЛЯК, були чотовими у Таборовій старшині та саме цим дівчатам випала честь бути прапороносцями під час відкриття та закриття Всеукраїнського етапу.

У підсумку рій Хмельницької області «Несамовиті орли» показав такі результати:

• ІІІ місце у змаганнях «Стрільба» (стрільба із АК-74);

• IІІ місце у конкурсі «Таборування» (бівак);

• 5 місце у конкурсі «Пластун» (орієнтування і цілевказання);

• 6 місце посіли у конкурсі «Впоряд» (стройова підготовка).

Примхи природи, а саме дощі, які супроводжували молодих козаків перші чотири дні, не завадили отримати незабутні емоції: радість, натхнення, захоплення, гордість… Сподіваємось, що саме ці емоції допоможуть виховати справжніх патріотів та захисників України.