03.08.2021 — 19:57

Володимир Юр’єв відвідав центр вакцинації проти COVID-19 у Кам’янці-Подільському

21 липня в Україні стартував 5-й етап вакцинації населення проти COVID-19, впродовж якого щеплюватимуть усіх охочих віком від 18 років. Щоб ознайомитися із тим, як проходить процес вакцинації у Кам’янці-Подільському, заступник голови ОДА Володимир Юр’єв відвідав центр  вакцинації проти COVID-19, що розташований за адресою вул.Гагаріна, 54 (Будинок офіцерів).

В розмові із головою Кам’янець-Подільської районної державної адміністрації Олександром Анур’євим, начальником управління охорони здоров’я Кам’янець-Подільської міської ради Юрієм Пливанюком та директором міського Центру первинної медико-санітарної допомоги Тетяною Кузняк Володимир Юр’єв акцентував увагу на необхідності активізації просвітницької роботи з населенням.

“На жаль, бачимо, що захворюваність на COVID-19 знову починає поступово зростати. Лікарі попереджають нас про небезпеку нового штаму, який ще небезпечніший за попередні штами. Тому вакцинація — це єдиний варіант захисту від коронавірусу та вироблення колективного імунітету, — наголосив Володимир Юр’єв. — Проведення інформаційної та роз’яснювальної роботи з населенням щодо важливості вакцинації – це таке ж важливе задання, як і належна організації роботи медиків, що роблять щеплення.”

Окрім Центру вакцинації, в Кам’янці-Подільському працюють постійний пункт щеплень на базі амбулаторії сімейної медицини №4 по вул. Космонавтів, 8, і тимчасовий пункт щеплень на базі амбулаторії №6, що  на вул. Героїв Небесної Сотні,45.

За даними управління охорони здоров’я Кам’янець-Подільської міської ради, всього з початку вакцинації першою дозою вакцини щеплено 8157 осіб, другою дозою — 5043.

Нагадаємо, що всі центри вакцинації на Хмельниччині працюють щоденно. Їх перелік, адреси та графіки роботи  можна знайти за посиланням https://list.covid19.gov.ua/  Шеплюють у центрах всіх охочих, з собою потрібно мати паспорт, а якщо відсутня декларація з сімейним лікарем – також ідентифікаційний код. Окрім того вакцинуватися від COVID-19 можна у пунктах вакцинації, для чого потрібно зв’язатися із сімейним лікарем.