04.08.2021 — 14:29

Сергій Ткачук ознайомився з роботою центру вакцинації проти COVID-19 у Шепетівці

Перебуваючи з робочим візитом у Шепетівському районі, заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Ткачук спільно з головою районної державної адміністрації Анатолієм Катеренчуком проінспектував роботу центру вакцинації населення проти COVID-19 у місті Шепетівці.

Посадовці особисто поспілкувалась із відвідувачами та медичним персоналом, а також ознайомилась із умовами та технічними можливостями центру. Зауважимо, що в Шепетівському районі з початку вацинальної кампанії вже зроблено понад 37 тисяч щеплень.

Центр вакцинації працює вже третій тиждень, і за цей час тут щепилися понад 1600 громадян. Сергій Ткачук наголосив, що в районі  необхідно активізувати просвітницьку роботу з населенням, адже згідно прогнозів лікарів, вже незабаром в Україні може розпочатися нова хвиля захворюваності на COVID-19.

“Всі ми вже чули про новий штам вірусу, який є агресивнішим за попередні та викликає серйозні ускладнення. Єдине, що можна зробити, аби їм запобігти – це вакцинуватися. Хмельниччина в повній мірі забезпечена якісними та безпечними вакцинами, робота центрів, пунктів вакцинації та мобільних бригад уже налагоджена. А тому найголовніше завдання – донести інформацію про важливість вакцинації до населення. Лише сформувавши колективний імунітет, ми зможемо побороти хворобу, уникнемо нових “локдаунів” та збережемо життя і здоров’я, як власне, так і наших рідних та близьких”, –  зазначив заступник голови ОДА.

Нагадаємо, що у Шепетівці центр масової вакцинації населення працює по вулиці Героїв Небесної сотні, 61. Загалом в області їх діє 7. Окрім Шепетівки, центри облаштовані у Хмельницькому,  Старокостянтинові, Красилові, Волочиську та Кам’янці-Подільському. Окрім того, в області відкрито 80 пунктів щеплень, працює 82 мобільні бригади.

Щеплення від COVID-19 добровільні та безкоштовні, вакцинуватися можуть усі охочі віком від 18 років, а в окремих випадках –  і від 12 років. Більше актуальної інформації про вакцинацію від COVID-19 можна знайти за посиланням https://vaccination.covid19.gov.ua/