27.08.2021 — 08:56

Перші переможці у гонках на шосе

У Білій Церкві 20-23 серпня відбулись змагання з велоспорту на шосе в олімпійських видах програм та командній гонці. Хмельницьку область представили тринадцятеро з 92-х учасників.

В першу чергу визначили переможців Кубка України у індивідуальній гонці на час. На дистанції 20 км серед жінок перше місце посіла Вікторія Мельничук (ЦШВСМ, “Україна”), друге місце виборола також хмельничанка Дарина Беляк (ДЮСШ №4). Чудовий результат! У командному заліку цього виду дві наші жіночі команди посіли четверте та шосте місця. Чоловіки – восьмі.

Наступного дня відбувся чемпіонат України у командні гонці на час. На дистанції 25 км, дві наші юніорки, Анастасія Плоцідим та Дарина Нагуляк (ДЮСШ №4, “Динамо”), разом з парою гонщиць з Донецької області, у складі змішаної команди, вибороли перемогу у своїй категорії. Не менш успішним був виступ наших спортсменок, які змагались серед жінок на дистанції 50 км. Дві Вікторії, Мельничук (ЦШВСМ, “Україна”) та Пархомюк (ХОШВСМ, “Колос”), також здобули золоті нагороди чемпіонату. Срібло виборола Дарина Беляк (ДЮСШ №4), а бронзові нагороди забрала наша четвірка – Олександра Чорна, Наталія Сафронюк (ХОШВСМ, “Колос”), Віолетта Кондрут, Вікторія Лазурко (ДЮСШ №4). Дмитро Качур, Іван Савчук, Вадим Стецюк посіли п’яте місце серед чоловіків.

Останньою була групова гонка, на 115 км у жінок та на 144 км у чоловіків. Перемогу у дорослій категорії здобула наша юніорка Анастасія Плоцідим (ДЮСШ №4, “Динамо”), срібну нагороду завоювала Вікторія Мельничук (ЦШВСМ, “Україна”), шостою фінішувала Дарина Нагуляк. Серед чоловіків найвище був Вадим Стецюк – шістнадцятий. У командному заліку шестеро наших гонщиць посіли перше місце – Плоцідим А., Нагуляк Д., Мельничук В., Кондрут В., Лазурко В., Беляк Д. Чоловіки у складі: Качур Д., Савчук І., Стецюк В., Шаронов А. – п’яті.

Чудові результати! Вітаємо!