30.08.2021 — 16:01

Питання професійного розвитку жінок в атомній енергетиці обговорили на Хмельницькій АЕС

На Хмельницькій АЕС відбувся семінар-форум на тему «Професійний розвиток жінок в атомній енергетиці». Громадська організація «WiN Ukraine» та ДП «НАЕК «Енергоатом» розпочали програму заходів «Професійний розвиток жінок в атомній енергетиці». Цьогоріч семінари-форуми відбудуться на 4-х атомних станціях України. Першим майданчиком стала  Хмельницька атомна електростанція. Учасницями сьогоднішнього семінар-форуму були 54 активні представниці Хмельницької АЕС.

Наступними, де відбудеться аналогічний захід, стануть Рівненська, Запорізька та Южно-Українська атомні електростанції (АЕС).

Програма семінару-форуму складається зі звернень представників дирекції Енергоатома, керівництва Хмельницької АЕС, профспілкових організацій, керівництва WiN Ukraine та «Шведського органу з радіаційної безпеки» (Swedish Radiation Safety Authority (SSM)), у партнерстві з яким проводиться сьогоднішній захід; презентацій ведучих профільних спікерів Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ), дирекції та експертів WiN Ukraine, Атомпрофспілки й відділу роботи з громадськістю ХАЕС; виступів амбасадорів й аналітичної частини.

Генеральний директор Хмельницької АЕС Андрій Козюра, насамперед, подякував організаторам та модераторам семінару-форуму: «Майданчик Хмельницької АЕС завжди готовий першим приймати і підтримувати подібні ініціативи. Загалом, у нашому колективі працює 1720 жінок, це третина персоналу – 33%. 90 керівних посад займають жінки, а це 12 %». Андрій Козюра висловив побажання, щоб даний семінар мав продовження

Головний акцент заходу – інтерактивна лекція про особливості лідерства в сучасному світі та роль жінок у його розвитку, а також практична яскрава частина від головного тренера.

«Хочу побажати Вам плідної роботи, нехай та корисна інформація, яку отримаєте, допоможе Вам розвиватися і реалізовуватися у професійному напрямку», – зазначив керівник станції.