28.09.2016 — 16:14

У Хмельницькому обговорили перспективи розвитку та шляхи удосконалення роботи ЦНАПів

Сьогодні за організаційної підтримки Департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури облдержадміністрації проведено семінар-тренінг на тему “Діяльність ЦНАП як інтегрованого офісу та децентралізація повноважень з надання адміністративних послуг”.

wntkvinfthi Захід організовано спільно з Центром політико-правових реформ (м. Київ) та Центром досліджень місцевого самоврядування (м. Львів) за фінансової підтримки представництва Фонду Фрідріха Науманна в Україні.

В роботі семінару взяли участь керівники ЦНАПів районних державних адміністрацій області і міст обласного значення, представники об’єднаних територіальних громад, керівники і службовці територіальних органів державної влади, зокрема, Управління Державної міграційної служби України, Головного територіального управління юстиції, Головного управління Держгеокадастру, Управління державної архітектурно-будівельної інспекції в області.

1

Метою заходу стало обговорення проблематики покращення якості надання адміністративних послуг через вдосконалення роботи центрів надання адміністративних послуг у містах і районах області, механізмів надання послуг органів виконавчої влади в межах чинного законодавства, виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 16.05.2014 року №523 щодо надання послуг центральних органів виконавчої влади.

Активно обговорювалося питання реалізації повноважень у сферах державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців, реєстрації місця проживання.

x-oziyausqm

Відкриваючи роботу семінару, заступник директора Департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури облдержадміністрації Олена Дмитрієнко відзначила, що сьогодні вкрай важливим є завершення процесу перебудови бюрократичного апарату на сервісну інституцію, орієнтовану на максимально якісне забезпечення потреб громадян в отриманні адміністративних послуг.

Зважаючи на важливість реформування системи адмінпослуг, проблематика роботи ЦНАПів неодноразово розглядалася на колегіях облдержадміністрації та селекторних нарадах.

З початку поточного року через місцеві ЦНАПи, роботу яких забезпечують 130 адміністраторів, надано близько 270,0 тисяч адміністративних послуг, що на 11,2% більше ніж за відповідний період минулого року.

Учасники заходу взяли активну участь в обговоренні представлених тем семінару, надали пропозиції і рекомендації щодо поліпшення діяльності ЦНАПів, а також підтримали потребу формування і реалізації державою послідовної політики щодо взаємодії ЦНАПів та суб’єктів надання адміністративних послуг – центральних органів виконавчої влади.

За  матеріалами Департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури облдержадміністрації