27.01.2016 — 17:47

Хмельниччина в трійці по найменших показниках заборгованості

IMG_0528

Серед найменших залишків по заборгованості область посіла 3 місце з усіх регіонів України, після Чернівецької (3,0 млн. грн.) та Івано-Франківської (6,0 млн. грн.) областей.
Саме тому, 27 січня під головуванням першого заступника голови обласної державної адміністрації Василя Процюка та за участю директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Світлани Лукомської, керівників структурних підрозділів облдержадміністрації проведено спільне засідання обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат і робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення.
Директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Світлана Лукомська зазначила, що у 2015 році повністю ліквідовано борги на 40 підприємствах області у сумі 11,2 млн. гривень.
Станом на 1 січня 2016 року відсутня заборгованість із заробітної плати у 13 районах та 2 містах обласного значення (Білогірському, Віньковецькому, Волочиському, Ізяславському, Кам’янець-Подільському, Красилівському, Новоушицькому, Старокостянтинівському, Старосинявському, Теофіпольському, Хмельницькому, Чемеровецькому та Шепетівському районах, містах Шепетівка та Старокостянтинів). Залишається заборгованість із заробітної плати перед працівниками 19 підприємств у сумі 5,7 млн. гривень.
Найнижчі показники підвищення рівня заробітної плати по області залишаються у Теофіпольському та Білогірському районах.
У 2015 році з питань легалізації трудових відносин в області проведена відповідна робота, за результатами якої виявлено 926 порушень, у тому числі трудового законодавства – 454, податкового – 388, пенсійного законодавства – 84.
Притягнуто до адміністративної відповідальності 65 осіб. Зареєстровано 629 суб’єктів підприємницької діяльності, 393 трудових договори між підприємцями-фізичними особами та найманими працівниками та 115 трудових договорів з найманими працівниками у юридичної особи.
Реалізація вжитих в області заходів дала змогу вивести з «тіні» 1137 осіб.
За результатами проведеної легалізації зайнятості загальна сума до нарахованих доходів в області (за оцінкою районних та міських робочих груп з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення) становить 4,1 млн. гривень.

IMG_0524

IMG_0526

І. Коханець