08.11.2016 — 16:22

На Хмельниччині охоплено субсидіями 240 тисяч 941 сім’ю

Сьогодні під головуванням Прем’єр-Міністра України Володимира Гройсмана відбулася селекторна нарада з питань реалізації програми житлових субсидій. Від Хмельниччини участь в нараді взяли голова облдержадміністрації Олександр Корнійчук, т.в.о.заступника голови облдержадміністрації Валерій Олійник, окремі керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, представники ПАТ “Хмельницькобленерго” та ПАТ “Хмельницькгаз”.

3

На нараді обговорювались заходи, що вживаються владою на місцях з метою повного охоплення житловими субсидіями усіх домогосподарств, які цього потребують, стан здійснення в регіонах перерахунків житлових субсидій, які були призначені минулого року, забезпеченість кадрами структурних підрозділів управлінь соціального захисту, що безпосередньо працюють здійснюють роботу з прийому заяв від населення та безпосереднього нарахування субсидій для громадян.

Розпочинаючи нараду, голова Уряду наголосив на важливості призначення соціальної підтримки для українських громадян, передбаченої для компенсації вартості житлово-комунальних послуг для того, щоб захистити кожну українську родину після встановлення ринкових чесних цін на газ та початку опалювального сезону у країні.

“Сьогодні дуже важливо, щоби ми на місцях реалізували ці механізми. Я ще раз підкреслюю, що той, хто має гроші, нехай сплачує повну ціну за газ, за тепло, а ті родини, які мають невисокі доходи, мають отримати чітку знижку, чіткий компенсатор – це вчасне, якісне призначення житлових субсидій”, – заявив Володимир Гройсман.

Також Прем’єр-Міністр зазначив, що житлова субсидія є адресною знижкою для кожної української родини, яка має невисокі доходи. Ті родини, що не хочуть чи не можуть оформлювати субсидії, можуть скористатися безвідсотковою розстрочкою на оплату житлово-комунальних послуг. “Важливим для мене є наступне: щоби кожна українська родина була обігріта, щоби кожна українська родина отримала компенсацію”, – наголосив він.

Окрім того, Голова Уряду зауважив, що чутки про те, що громадянам доведеться повертати вартість субсидій, або що підвищення Урядом мінімальної заробітної плати до 3200 грн. вплине на призначення субсидій є неправдивими. “Хочу ще раз вчергове підкреслити: субсидія – це є компенсація, знижка для конкретної української родини, виходячи з її доходу, яка є безповоротною, яка є виплатою за конкретну українську родину. І це ні в якому разі не може призвести ні до повернення цих грошей, ні до чого іншого”, – заявив Володимир Гройсман.

Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко в свою чергу закликав керівників на місцях максимально активізувати роботу з призначення субсидій,  залучивши з цією метою до процесу оформлення субсидій працівників з інших структурних підрозділів адміністрацій, відділень пенсійного фонду, служб зайнятості, а також безробітних громадян, які перебувають на обліку в службах зайнятості. Він також підкреслив, що одне з важливих  питань – збільшення кількості точок входу для подачі на субсидії. Для цього до допомоги в оформленні заяв на отримання субсидій залучатимуться працівники “Укрпошти”, сільські ради, ОСББ, ЖЕКів та інших комунальних підприємств комунальні підприємства.

Павло Розенко зазначив, що всі необхідні від Уряду рішення задля покращення процесу призначення субсидій, вже підготовлені і будуть ухвалені на найближчих засіданнях Кабінету Міністрів. «Починаючи від покращення матеріально-технічного забезпечення управлінь, завершуючи встановленням надбавок тим працівникам, які працюють у важких умовах», – додав Віце-прем’єр.

1

Підсумовуючи інформацію, заслухану на нараді, Олександр Корнійчук відзначив, що робота по призначенню субсидій в області організована на належному рівні, оскільки станом на 4 листопада 2016 року охоплено субсидіями 240 тисяч 941 сім’я, що складає 74% від орієнтовної цілі залучення домогосподарств області у систему субсидій (325 тисяч 690 сімей).

Понад 30 тисячам сімей, яким призначалися субсидії у жовтні минулого року, вже здійснено перерахунок,   що становить 82% від усієї кількості.

“Ми маємо зробити все, щоб жодна родина Хмельниччини, яка потребує компенсації від держави вартості комунальних послуг не залишилася без уваги”, – наголосив голова облдержадміністрації.

Зберегти

Зберегти

Зберегти