01.02.2016 — 15:58

У Хмельницькій ЦРЛ відкрили відділення реанімації та інтенсивної терапії

PB1102911 лютого у Хмельницькій Центральній районній лікарні відбулась важлива подія – було урочисто відкрито відділення реанімації та інтенсивної терапії. У церемонії відкриття взяли участь: представники галузі охорони здоров’я, керівництво Хмельницької районної державної адміністрації та районної ради, працівники лікарні.

Оновлене відділення розраховане на 6 ліжок, яке оснащене всім необхідним для виведення з критичного стану важко хворих. Функціонують  монітори для спостереження за роботою серцево-судинної системи, дефібрилятори, апарат штучної вентиляції легень.

Керівник обласного департаменту охорони здоров’я відзначив, що завдячуючи підтримці керівництва обласної та районної державних адміністрацій, обласної та районної рад Хмельницький район отримав сучасне реанімаційне відділення з необхідним обладнанням та медикаментами.

“На даний час для Хмельницької області у вишах готується 8 лікарів-анестезіологів, для навчання середнього медперсоналу будуть відкриті спеціальні курси, також незабаром від обласного Департаменту відділенню буде передано глюкометр та апарат ЕКГ”, – додав Яків Миколайович.

З відкриттям відділення реанімації та інтенсивної терапії колектив Центральної районної лікарні щиро привітали й представники районної влади. Завдяки співпраці керівників району було віднайдено кошти для капітального ремонту вкрай необхідного для лікарні та прибужан відділення.

 

413423fff2616dad7c7e70555bbe0da2c6a6b12cff70ec26c529615c02db8166

І. Коханець

За матеріалами Хмельницької РДА