09.12.2016 — 17:22

У Яблунівці відкрили меморіальну дошку на честь загиблого Героя

В Яблунівській НВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-» відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки Анатолію Ковальському – випускнику даної школи,  герою, офіцеру, який загинув під час бойових дій в зоні АТО, захищаючи цілісність і недоторканість нашої держави.

На церемонії, окрім учнів та учителів, були присутні голова Деражнянської районної державної адміністрації Олег Веселовський, заступник голови райдержадміністрації Олег Пилипчук, голова районної ради Віталій Сідлецький, представники відділу освіти, військового комісаріату, учасники АТО,  родина Ковальських, односельці.

Захід розпочався проникливими словами старшокласників про тяжкі часи, які нині переживає наша держава: “Хто ще кілька років тому  знав, що на нашій землі трапиться таке лихо, хто міг сподіватися, що в серці Європи будуть гинути люди, захищаючи свою Батьківщину? Сьогодні ідуть з життя найкращі, навіки перестають битися їхні молоді серця. Ми не маємо права забути бодай одне ім’я тих, хто віддав своє життя за нас, за наше майбутнє.”

«Анатолій був учнем нашої школи. Це  чоловік із щирим і добрим серцем. Саме тому, коли Україна опинилася в біді, він разом з своєю військовою частиною пішов її боронити. Він – справжній герой. Він для нас завжди буде взірцем, а ми його пам’ятатимемо.  Герої не вмирають!» – сказав, звертаючись до присутніх, директор школи.

На відкритті меморіальної дошки був присутні протоієрей Олександр Олійник настоятель Свято-Миколаївського храму с.Шарки та протоієрей Олександр Гончарук настоятель Свято-Михайлівського храму с.Галузинці, які провели освячення меморіальної дошки загиблому Анатолію.

“Вшaнувaння пaм’ятi людей, якi вiддaли свoє життя зa нaшу держaву, –нaш святий oбoв’язoк. Наш земляк Анатолій Ковальський, був спрaвжнім пaтрioтом, який боровся за суверенітет та цілісність України і віддав життя за мир та спокій на рідній землі. Цей стрaшний сoн війни, нa жaль, стaв реальністю. Обривaються мoлoдi життя нaйкрaщих синiв Укрaїни. Тoж дaвaйте шaнувaти пам’ять наших герoїв, не зaбувaти прo тих, хтo тaк рaнo пoкинув цей світ, зрoбивши неoцiненну пoслугу для всіх нaс в ім’я щaсливoгo мaйбутньoгo нaшoї держaви!”, – скaзaв гoлoва рaйoннoї держaвнoї aдмiнiстрaцiї Олег Веселовський пiд чaс вiдкриття мемoрiaльнoї дoшки.

Відтепер переступаючи поріг школи, учні будуть зустрічатися з  поглядом нашого земляка Анатолія Ковальського, будуть запитувати самих себе: «А що я зробив для своєї Батьківщини? Ми повинні бути гідними нашого героя.»

За матеріалами Деражнянської райдержадміністрації

Зберегти