27.12.2016 — 15:34

На Хмельниччині планують побудувати завод з виробництва біометану із соломи

27 грудня під головуванням т.в.о. першого заступника голови облдержадміністрації Олега Гуменного відбулася робоча зустріч з представниками компанії VERBIO VereinigteBioEnergie AG (Німеччина) разом з компанією OZONE Investment LLC.

Участь у робочій зустрічі взяли представники департаментів агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів, управління житлово-комунального господарства, відділу містобудування та архітектури облдержадміністрації, Головного управління держгеокадаcтру в області та ПАТ «Хмельницькобленерго».

Нагадаємо, що перша робоча зустріч з даного питання відбулася 8 грудня 2016 року, на якій учасники обговорили перспективи реалізації інвестиційного проекту з будівництва заводу з виробництва біометану із соломи у Хмельницькій області.

На сьогоднішній нараді учасниками визначено технічні характеристики земельних ділянок можливих для розміщення заводу з виробництва біометану із соломи у Хмельницькій області. Наразі представники компанії оглянули дев’ять земельних ділянок у Волочиському, Дунаєвецькому, Славутському, Красилівському та Ярмолинецькому районах.

Представниками компанії VERBIO VereinigteBioEnergie AG представлено документи, що підтверджують відсутність шкідливого впливу на навколишнє середовище при спалюванні соломи та наголошено на використанні тільки живих бактерій, адже в результаті переробки сировини утворюється гумус, який в подальшому може використовуватися у сільському господарстві.

В свою чергу Олег Вікторович відмітив, що обласна державна адміністрація зацікавлена у залучені таких інвестиційних об’єктів та реалізації новітніх високоефективних технологій на теренах області, оскільки дані проекти тільки сприятимуть інвестиційній привабливості краю та забезпечення населення додатковими робочими місцями.