01.03.2017 — 16:26

Хмельниччина та Сумщина підписали меморандум про співпрацю

Сьогодні, коли країна йде шляхом реформ, створюються об’єднані територіальні громади, постає важливе питання – як забезпечити розвиток громади, та покращити добробут кожної окремої родини.

Ці питання обговорено в межах засідання круглого столу на тему: «Кооперація як стратегічний напрям розвитку регіонів України», який відбувся 22 лютого у м. Київ.

Створення кооперативів є ефективним інструментом економічного зростання сільських територій. Така співпраця дозволить вирішувати проблеми бідності та безробіття на селі, а також стане економічним фундаментом новостворених об’єднаних територіальних громад.

Важливою складовою впровадження кооперації є якісна просвітницька робота. Особливо це стосується молоді. Необхідно допомогти дітям, молоді пізнати та розкрити власний потенціал, усвідомити можливості і шляхи його використання для реалізації себе як успішної, всебічно розвиненої особистості в межах своєї країни.

Спільно з провідними експертами фахівцями Благодійного фонду «Зміцнення громад» розроблено курс кооперативної просвіти, концепція якого перебуває на затвердженні Міністерства освіти і науки України. Якраз Хмельниччина стане пілотною територією впровадження нового предмету в навчальних закладах.

Завершенням заходу стало підписання Меморандуму про співпрацю між Хмельницькою і Сумською областю, представники якої зацікавились позитивним досвідом кооперації і вже готові плідно попрацювати, аби відчути озвучені переваги об’єднання господарів. На основі цього документу буде розроблено чіткий план дій і організовано низку робочих зустрічей, що дозволить зробити процес відродження кооперативного руху максимально швидким та ефективним.

Нещодавно аналогічний меморандум був підписаний між Луганською та Хмельницькою областю.

За матеріалами Департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури ОДА