02.03.2017 — 17:35

Лікарі-інфекціоністи провели профільні заняття

2 березня в актовому залі Хмельницької міської інфекційної лікарні (ХМІЛ) відбулися заняття з інфекціоністами та дитячими інфекціоністами.

На початку засідання головний лікар закладу, головний позаштатний інфекціоніст ДОЗ Оксана Піддубна наголосила, що для колективу лікарні і товариства інфекціоністів рік був трагічним, адже померли колишній керівник ХМІЛ Валентина Чинник та лікар закладу Ганна Чурбанова. Оксана Вікторівна запропонувала вшанувати пам’ять колег.

Далі Оксана Піддубна проаналізувала інформацію, отриману під час колегій Хмельницького міського управління охорони здоров’я та обласного Департаменту охорони здоров’я. Також Оксана Вікторівна розповіла про результати роботи інфекційної служби області за 2016 рік. Її колеги обговорили захворюваність на грип у сезоні 2016-17 рр., розібрали конкретні клінічні випадки.

Головний позаштатний дитячий інфекціоніст ДОЗ ХОДА Лариса Пипа розповіла про причини та наслідки алергії у дітей на білок коров’ячого молока.

Також інфекціоністи проаналізували виконання у минулому році «Державної цільової програми профілактики, діагностики та лікування вірусних гепатитів на період до 2016 року». А, оскільки у кількох сусідніх областях останнім часом зафіксовані непоодинокі випадки захворювання на кір, фахівці ХМІЛ нагадали колегам про актуальність цієї проблеми, прогнози, профілактику, діагностику, особливості перебігу та лікування.

Інна Левінська,

Хмельницький обласний Центр здоров’я