18.03.2017 — 10:18

Хмельницький ОЕНЦУМ відзначений срібною медаллю VIIІ Міжнародної виставки «Сучасні заклади освіти – 2017»

16 березня 2017 року в Київському Палаці дітей та юнацтва під час Восьмої міжнародної виставки «Сучасні заклади освіти – 2017» Хмельницький обласний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді був відзначений срібною медаллю її організаторів – Міністерства освіти і науки України та Національної академії педагогічних наук України. Хмельницькі натуралісти представляли позашкільну освіту нашого краю та презентували інноваційні здобутки праці  педагогічного колективу закладу.

Міжнародна освітня виставка об’єднала учасників освітнього процесу в пошуку ефективних шляхів підвищення якості освіти і розвитку освітніх проектів з 15 країн світу.

Тут були представлені національні вищі навчальні заклади та наукові установи; закордонні навчальні заклади, міжнародні освітні агенції і представництва; вищі навчальні заклади післядипломної та неперервної освіти, обласні і міські управління (департаменти) освіти, загальноосвітні, дошкільні та позашкільні заклади; професійно-технічні навчальні заклади і навчально-методичні центри; ряд виробників та дистриб’юторів сучасних засобів навчання, проектів, програм і рішень для галузі освіти, видавництва, освітні портали.

Успішна робота учасників і відвідувачів виставки сприяла встановленню контактів, збагаченню досвідом, розвитку ініціативи в реалізації завдань, визначених сучасним розвитком нашої держави. За словами фахівців, участь у виставці «Сучасні заклади освіти» – це позитивний досвід і можливість продемонструвати інноваційні досягнення та напрацювання закладів і установ освіти. Студенти, учні та їх батьки під час зустрічі з представниками навчальних закладів отримали детальну інформацію щодо навчання та спеціальностей, традиційну допомогу в професійному самовизначенні, що дозволить обрати саме ту професію, якою прагне оволодіти абітурієнт, і той заклад, де він хоче здобувати знання.

На стендовому захисті на розгляд конкурсного журі Виставки Хмельницький ОЕНЦУМ представив результати реалізації 4-х спільних науково-освітніх проектів експериментального майданчика Національної академії педагогічних наук України, що діє на базі закладу з 1994 року за участі та сприяння Національного ЕНЦУМ, а його творчі експериментальні напрацювання і набутий інноваційний педагогічний досвід вивчались, презентувались на профільних виставках, конференціях, методологічних семінарах, отримали високі оцінки й визнання колег та пропагувались в педагогічній пресі столичними натуралістами і науковцями Академії, стали надбанням навчальних закладів України:

– «Позашкільна освіта – науково-методичне забезпечення екологічної освіти та морально-духовного виховання дітей, учнівської і студентської молоді»;

– «Формування творчої і соціально активної особистості засобами телекомунікаційних проектів у позашкільному навчальному закладі»;

– «Сучасні здоров’язбережні технології навчання і виховання школярів як шлях до якісної освіти»;

– «Формування національно-патріотичних почуттів дітей, учнівської і студентської молоді юннатівськими формами роботи в контексті українського патріотизму та євроінтеграції України».

Родзинками Виставки стали перша в Україні електронна бібліотека з оцифрованою літературою та нові навчальні книги хмельницьких натуралістів.

За представлені матеріали на конкурс з тематичних номінацій та новаторську науково-педагогічну діяльність у номінації «Інноваційні підходи в закладах освіти до процесу формування творчої особистості та виховання громадянина-патріота» організатори виставки відзначили Хмельницький обласний ЕНЦУМ срібною медаллю і Дипломом. Нагороду вручив віце-президент Національної академії педагогічних наук України А. Гуржій.

Отримані нагороди – результат багаторічної експериментальної еколого-натуралістичної й науково-педагогічної діяльності та наполегливої творчої співпраці педагогічного колективу Хмельницького ОЕНЦУМ з педагогами-ентузіастами й науковцями області, Хмельницького ОІППО, Національного ЕНЦУМ і Національної академії педагогічних наук України, адже заклад уже відзначався такою медаллю  ж в 2014 році та золотими медалями в минулих 2015 та 2016 роках і рядом інших почесних відзнак міжнародного та всеукраїнського рівнів у попередні роки.

  

 

Олена Зотова,

методист Хмельницького ОЕНЦУМ