27.04.2017 — 16:29

В. Кальніченко: ТОВ «Полонський фарфоровий завод» необхідно відродити

27 квітня в приміщенні Полонського міського Будинку культури відбулись громадські слухання щодо будівництва лінії з виробництва глазурованого керамограніту на території ТОВ «Полонський фарфоровий завод».

В громадських слуханнях взяли участь народний депутат України Роман Мацола, заступник голови обласної державної адміністрації Володимир Кальніченко, власник, директор ТОВ «Керамічна група « Голден Тайл», голова спостережної ради ПАТ «Харківський плитковий завод» Валентин Шеветовський, голова Полонської міської ради ОТГ Франц Скримський, т. в. о. першого заступника голови районної державної адміністрації Тетяна Шамрай, голова районної ради Олег Янчук, громадськість міста, представники місцевих ЗМІ.

Перед присутніми виступили Роман Мацола, Володимир Кальніченко, Франц Скримський,  із баченням того, що зруйнований Полонський фарфоровий завод слід відродити, на його базі створити нове підприємство з надсучасним обладнанням з виготовлення керамічної плитки, тим самим створити 370 нових робочих місць, забезпечити чималі вливання податків в місцевий бюджет громади.

Валентин Шеветовський разом із спеціалістами подібного харківського підприємства презентував майбутній проект, акцентуючи увагу на тому, що йому надзвичайно важлива думка в першу чергу мешканців Полонщини. Він детально розповів про всі етапи виготовлення продукції, а також можливі фактори ризику в процесі виробництва.

Всі, хто прибув на громадські слухання, мали можливість поставити свої запитання. Особливо громадськість турбувало, чи не матиме шкідливий вплив підприємство на прилеглі житлові будинки, дитячий садочок, чи не станеться так, що матимемо проблему, схожу, як у Понінці, коли селище задихається від смогу та вкривається попелом.

Виступаючі запевнили громаду, що всі належні експертизи  щодо впливу на оточуюче середовище обов’язково будуть проведені Міністерством екології та природних ресурсів України і тільки після обґрунтованого висновку буде відома подальша доля проекту.

Зустріч пройшла у конструктивному діалозі, і переважна більшість присутніх висловилася позитивно за створення такого підприємства на території Полонського фарфорового заводу. Громадські слухання триватимуть протягом місяця, тож за цей час прийматимуться зауваження та пропозиції від всіх небайдужих громадян.