08.09.2017 — 15:49

На Кам’янеччині відбулося відкриття меморіального знаку на честь Героя України Ігоря Брановицького

8 вересня в м. Кам’янці-Подільському відбулося відкриття меморіального знаку на честь учасника війни на Сході України, захисника Донецького аеропорту, Героя України з удостоєнням Ордену «Народний Герой України» (посмертно) Ігоря Брановицького. Пам’ятний знак встановили на фасаді клубу військової частини А 1884. Дана подія – це гарна нагода висловити подяку тим людям, котрі мужньо стояли на варті цілісності нашої держави.

У відкритті взяли участь близькі та рідні Ігоря, заступник голови райдержадміністрації Микола Чумак, заступник голови районної ради Віктор Єрменчук, секретар міської ради Дмитро Васильянов, начальник Кам’янець-Подільського гарнізону, полковник Володимир Родіков, віце-президент громадської спілки «Міждержавна гільдія інженерів-консультантів» Юрій Прав, військовослужбовці та жителі Кам’янеччини.

Найбільш хвилюючими були, звичайно, слова матері загиблого Героя, яка від усієї душі подякувала всім за підтримку й за те, що прийшли вшанувати пам’ять про її сина.

Багато теплих слів лунало сьогодні на адресу Ігоря Брановицького. Усі одноголосно висловили сподівання, що ця меморіальна дошка буде нагадувати майбутнім поколінням про героїчний вчинок нашого земляка, а пам’ять про героя України назавжди залишиться в серцях людей.

До відома: свою строкову службу військовий Ігор Брановицький розпочав саме у Кам’янці-Подільському. Також служив у складі українського миротворчого контингенту ООН в Анголі. Учасник Революції Гідності, з жовтня 2014 року перебував у зоні АТО. Під час оборони Донецького аеропорту витягнув на собі двох поранених, тут же був взятий у полон. У березні 2015 року ідентифікований серед загиблих, яких вивезли з Донецька.

На вшанування пам’яті Героя в лютому 2016 року відкрито меморіальну дошку у Києві на будівлі технікуму, де він навчався. 5 вересня 2016 року Президент України Петро Порошенко в Маріїнському палаці вручив нагородні атрибути звання Герой України орден «Золота зірка» та інші – матері Ніні Костянтинівні. 2016 року на його честь назвали вулицю Брановицького у Києві.

Кам’янець-Подільська РДА