25.09.2017 — 09:50

Юні аграрії з Новоушиччини презентували Хмельниччину на ХІ Всеукраїнському зльоті учнівських трудових аграрних об’єднань загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладів у Запоріжжі

З 20 по 22 вересня 2017 року в м. Запоріжжі відбувся ХІ Всеукраїнський зліт учнівських виробничих бригад, трудових аграрних об’єднань і трудових  загонів, на якому юних аграріїв Хмельниччини презентувала команда учнівської виробничої бригади Вільховецької ЗОШ І-ІІІ ступенів ім. Ф.С.Бацури Новоушицького району під керівництвом заступника директора школи з НВР Олени Василівни Смаровоз. У складі обласної команди були направлені вихованки шкільної УВБ – учениці 9 класу Корчова Лілія Іванівна і Галаш Людмила Вікторівна та учениця 10 класу Петраш Анна Олександрівна.

Організаційно-методичний супровід підготовки делегації та її участі у Зльоті забезпечували методист Хмельницького ОЕНЦУМ Олена Зотова та її колега – керівник гуртків Юлія Петраш, колишня вільховецька школярка.

Поряд із делегацією з нашого краю, учасниками Зльоту стали юні аграрії та їх педагоги ще з 18 регіонів України: Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Запорізької, Івано-Франківської, Кіровоградської, Київської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Тернопільської, Херсонської, Чернівецької та Чернігівської областей.

Змагаючись між собою, обласні команди учнівських трудових аграрних об’єднань презентували свої знання, здобутки праці й трудові сільськогосподарські досягнення на виставці «Щедрість рідної землі» та проводили захисти науково-дослідницьких робіт на базі Таврійського державного агротехнологічного університету.

Вільховецька дев’ятикласниця Лілія  Корчова супроводжувала презентацію виставкової експозиції команди Хмельниччини своїми власними тематичними віршами, а її однокласниця Людмила Галаш під час конкурсу в секції «Садівництво» успішно захищала науково-дослідницьку роботу «Вибір і щеплення кращого сорту яблук для шкільного саду».

Під час Зльоту відбулися й педагогічні читання «Стратегія виховання учнівської молоді в умовах реформи освіти в України», у яких приймала активну участь керівник обласної делегації О.В.Смаровоз та ділилась з колегами досвідом трудового виховання школярів і організації їх науково-дослідницьких робіт на базі шкільної УНДЗД. За підсумками участі у цьому важливому науково-педагогічному заході і презентації індивідуальної педагогічної творчості Олена Василівна отримала спеціальний Сертифікат.

А ще гостинні запорізькі господарі проводили для усіх делегацій цікаві, змістовні й пізнавальні екскурсії по уславленій козацькій землі. Нині кожен із юних делегатів та їх керівники добре знатимуть, що ж являє собою знаменита колиска українського козацтва – острів Хортиця.

Підведення підсумків, нагородження переможців і активних учасників та урочисте закриття Зльоту відбулося 22 вересня 2017 року в Історико-культурному комплексі «Запорозька Січ». Гран-прі здобули вінничани.

Команду юних аграріїв Вільховецької ЗОШ І-ІІІ ступенів ім. Ф.С.Бацури, яка гідно представила у Запоріжжі учнівські трудові аграрні об’єднання Хмельниччини, відзначено Диплом ІІІ ступеню та Грамотою ХІ Всеукраїнського зльоту учнівських виробничих бригад, трудових аграрних об’єднань і трудових  загонів. Диплом  також отримала дев’ятикласниця Людмила Галаш за підсумками конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт. Крім цього, усі юні члени команди отримали цінні подарунки від організаторів заходу.

Варто відмітити, що такий результат отримано учнівською командою школи завдяки непересічній увазі, яку постійно приділяє відділ освіти, молоді та спорту (начальник М.М.Власова) трудовому вихованню і профорієнтації школярів у навчальних закладах Новоушицького району.

Тепер у вільховецьких школярів та керівника їх шкільного УТАО, які уже набули відповідного досвіду на Запоріжжі, з’явилось непереборне бажання ще раз представляти юних аграріїв рідного краю і досягти ще кращого успіху на ХІІ Всеукраїнському зльоті учнівських виробничих бригад, трудових аграрних об’єднань і трудових  загонів, що проходитиме в наступному році на Тернопільщині.

За інформацією Хмельницького ОЕНЦУМ.