02.10.2017 — 12:30

У Кам`янці-Подільському обміркували перспективи лікарського самоврядування

З 28 вересня по 1 жовтня у Кам`янці-Подільському проходив XVI З’їзд Всеукраїнського Лікарського Товариства та Національної Лікарської Ради. В рамках заходу відбувся одноденний Симпозіум для лікарів первинної ланки медичної допомоги «Організаційні та клінічні питання роботи сімейного лікаря».

29 вересня засідання провела Всеукраїнська Лікарська Асамблея. Темою цієї зустрічі стало «Лікарське самоврядування у контексті змін в охороні здоров’я в Україні».

До складу делегації від Хмельниччини увійшли заступник директора Департаменту охорони здоров’я Тетяна Косовська, начальник відділу ДОЗ Аліна Костенко, головний спеціаліст відділу Ольга Трач. Також участь взяли головні лікарі закладів охорони здоров’я краю – обласної дитячої лікарні Віра Руда, обласного Центру здоров’я Людмила Небесна, Хмельницької міської об’єднаної стоматполіклініки Михайло Заяц, обласної стоматполіклініки Микола Романів та його заступник Валентина Левицька.

Основним завданням Всеукраїнської Лікарської Асамблеї її організатори визначили розгляд нової (зведеної) редакції законопроекту «Про лікарське самоврядування» перед його переподанням до Верховної Ради України і шляхів його запровадження. Крім того, обговорили роль лікарської спільноти в процесах реформування охорони здоров’я в Україні.

Захід проводили за сприяння Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я. Головував на засіданні президент Всеукраїнського Лікарського Товариства, Народний депутат України Олег Мусій. Участь у роботі Асамблеї взяли знані у медичних колах, і не лише, фахівці з України, Польщі, Болгарії та Німеччини.

На завершення роботи Всеукраїнської Лікарської Асамблеї її учасники ухвалили відповідну резолюцію.

 

Хмельницький обласний Центр здоров’я