10.10.2017 — 12:00

Обговорено питання практичних аспектів застосування суб’єктами підприємництва Закону України «Про державну допомогу суб’єктам господарювання»

9 жовтня під головуванням т.в.о. заступника голови облдержадміністрації Олега Гуменного відбулося спільне засідання Координаційної ради з питань сприяння впровадженню заходів щодо захисту прав інтелектуальної власності та Координаційної ради з питань розвитку підприємництва при облдержадміністрації.

Розпочинаючи засідання Олег Вікторович відмітив, що в часи проведення реформ дуже важливим стає питання співпраці бізнесу і влади за сучасними європейськими стандартами. Так, 2 серпня 2017 року в Україні в повному обсязі вступив в дію Закон України «Про державну допомогу суб’єктам господарювання», який встановив нові правила надання підтримки бізнесу за рахунок ресурсів держави, які стають обов’язковими як для надавачів державної допомоги (органів влади і місцевого самоврядування) так і для її отримувачів (суб’єктів господарювання).

“На сьогоднішньому зібранні обговоримо разом з бізнесом порядок реалізації вимог зазначеного Закону та спробуємо визначити роль інтелектуальної власності у підприємницькій діяльності на сучасному етапі розвитку економіки”, – зазначив посадовець.

В продовження засідання було обговорено питання практичних аспектів застосування суб’єктами підприємництва Закону України «Про державну допомогу суб’єктам господарювання» та роль інтелектуальної власності в підприємницькій діяльності, від ідеї до прибутків і збитків.

Про головну тематику порушених питань проінформували заступник голови обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Роман Примуш та заступник начальника юридичного відділу ППФ «Пахаренко і партнери» Євгеній Компанець.

За результатами спільного засідання сформовано ряд пропозицій для вирішення озвучених проблемних питань, які будуть направлені на розгляд центральним органам виконавчої влади України.