03.11.2017 — 09:53

Спортсмени Хмельницької школи бойових мистецтв “Самсон-Право” повернулися додому з черговою перемогою

28 жовтня четверо спортсменів Хмельницької школи бойових мистецтв Самсон-Право представляли на європейських міжнародних змаганнях відкритого кубку федерації Kong Sao з бойових мистецтв, не лише свою школу та  Хмельницьку область, а й Україну. Змагання щороку проводяться в цей період в польському містечку Міколов під Катовицями. У турнірі взяли участь представники єдиноборці ще трьох країн: Польщі, Венгрії та Чехії.

Українська команда хоч і була представлена незвично малою кількістю учасників, проте на якість виступів це не вплинуло і додому вони привезли 14 ексклюзивних медалей та 2 спеціальних кубка за кращу техніку! Таким багатим виявився арсенал  нагород самсонівців.

Так, одинадцятирічний Фіялчук Дмитро посів на змаганнях Międzynarodowy Otwarty Puchar KONG SAO-2017 перше місце в семі-контакті, виступаючи у старшій віковій категорії 12-15 років. А у версіях ката із зброєю та без зброї він здобув ще одно ЗОЛОТО та одне СРІБЛО, залишивши позаду себе 6 та 3 спортсмена у кожній з цих версій. Конкурувати йому довелось і з поляками, чехами та венграми.

Що стосується версії mix-kumste, то тут він програв поляку у фіналі, бо з вагою 40 кг йому також довелось боротись у важчій категорії – до 50 кг. Хоча в 1-му раунді, де демонструється лише ударна техніка наш самсонівець програв лише в 1 очко, а от у 2-му раунді, де необхідно було тільки боротися суперник дійсно виявився для нього занадто важким. Тому 3-го раунду, де за правилами mix-kumste мала-би демонструватись лише боротьба у партері не було, бо рахунок двох попередніх раундів – 2:0 вже вирішив спір на жаль не на нашу користь. Таким чином Діма на цих змаганнях став двічі першим і двічі другим!

Осєдлевич Ліза на цих змаганнях здобула чотири нагороди, три з яких найвищого ґатунку і одну бронзу.

Першою Ліза стала у двох розділах ката: без зброї та із зброєю, в яких конкурували представниці також усіх чотирьох країн, що брали участь у змаганнях. У кожній з цих дисциплін Лізі вдалося обігнати 6 і 5 своїх суперниць. У розділі ката без зброї судді довго не могли визначитись, хто ж кращий у фіналі – українка чи полька. І все-ж таки під час останньої демонстрації комплекса на вердикт, з рахунком 5:0 перемогла представниця нашої української школи Самсон-Право – Ліза Осєдлевич. Таким чином рішенням суддів Кубок за кращу техніку ката серед юніорок віком 12-15 років одноголосно та заслужено потрапив на Україну.

У фінальному поєдинку семі-контакту з рахунком 7:2 Ліза перемогла чеську спортсменку і посіла ПЕРШЕ місце, залишивши позаду і спортсменку з Венгрії.

І хоча у першому раунді останньої версії mix-kumite, в якій Єлизавета також приймала участь, їй вдалось виграти у своєї суперниці «в суху» з рахунком 3:0, це не допомогло їй піднятися вище третього місця у цій версії, адже на цей раз чешка і полька виявились сильнішими у боротьбі.

Вихованка,  тренер і діюча спортсменка  школи Самсон-Право Вероніка Осєдлевич черговий раз продемонструвала на цих змаганнях свою бездоганну спортивно-бойову підготовку, яку здобуває вже протягом багатьох років у школі Самсон-Право. Посівши три перших місця та отримавши Кубок за кращу техніку ведення поєдинків серед жінок на Międzynarodowy Otwarty Puchar KONG SAO-2017, вона черговий раз довела право носити звання Майстра спорту міжнародного класу з рукопашного бою та право бути володаркою Майстерських чорних поясів з різних видів бойових мистецтв. Демонструючи свою майстерність у різних напрямках конкуренції на татамі (від безконтактного ката, до поєдинків ударної техніки семі-контакту та повно контактних поєдинків з кидками та партером), вона достойно представила рідну Україну, свою школу Самсон-Право та якісну роботу свого тренера – батька Гаррія Осєдлевича.