27.11.2017 — 14:41

Понад 2 тис. учасників АТО звернулись за послугами до центрів зайнятості Хмельниччини

Хмельницькою обласною службою зайнятості демобілізованим військовослужбовцям, які брали участь в антитерористичній операції, надаються всі соціальні послуги, визначені чинним законодавством про зайнятість населення та загальнообов’язкове державне соціальне страхування України на випадок безробіття, а також проводяться додаткові заходи щодо їх соціального захисту.

Послугами центрів зайнятості області скористалися 2147 демобілізованих військовослужбовців – учасників антитерористичної операції, які набули статус безробітного. Працевлаштовано 486 учасників АТО, брали участь у громадських та інших  роботах тимчасового характеру – 119 осіб, в тому числі 10 – започаткували власну справу отримавши одноразову допомогу по безробіттю для організації підприємницької діяльності. Охоплено професійною підготовкою, перепідготовкою та підвищенням кваліфікації 110 осіб.

Найвищий показник працевлаштування становив на підприємствах: ПАТ Славутський комбінат «Будфарфор» на вакансії контролера-приймальника фарфорових, фаянсових та керамічних виробів (м. Славута), ПАТ «Ямпільське ПМК №182» на вакансії водія, ТОА Агрофірма «Перлина Поділля» на вакансії водія та та машиніста крана, ТОВ «Блок майстер Україна» на вакансії столяра та електрозварника ручного зварювання, ТОВ «Мегатекс індастріал» на вакансії оператора автоматичних та напівавтоматичних верстатів і установок, ТОВ «Старокостянтинів цукор» на муляра.

Профорієнтаційні послуги отримали 2047 осіб.

До відома: станом на 1 листопада 2017 року продовжували отримувати послуги служби зайнятості 551 демобілізованих військовослужбовців, з них 480 осіб отримують допомогу по безробіттю.

 

Інформацію підготував відділ статистики та прогнозування ОЦЗ