05.12.2017 — 16:22

О. Корнійчук: З такими людьми, як наші волонтери, ми подолаємо усі негаразди і обов’язково переможемо!

Генеральна Асамблея ООН в 1985-му році на 40-й сесії у спеціальній резолюції запропонувала урядам відзначати 5 грудня як «Міжнародний день волонтерів в ім’я економічного і соціального розвитку» закликавши їх здійснювати заходи для спонукання людей у всіх сферах діяльності пропонувати свої послуги як волонтерів.

З цієї нагоди в обласній державній адміністрації відбулися урочисті заходи. Зі словами вітання до волонтерів Хмельниччини звернувся голова адміністрації Олександр Корнійчук, який відмітив, що волонтер – це покликання, це спосіб життя, це велике надбання народу.

“За прагненням душі творити добро, співчувати чужій біді, підтримати в складній ситуації ближнього, ви будуєте наш світ кращим, спонукаєте інших позбутись байдужості, проявити солідарність, даруєте людям надію та віру. Ви безкорисно витрачаєте свій власний час на нагальні потреби суспільства”, – зазначив голова під час вітальної промови.

Приємно також відмітити, додав Олександр Олександрович, що волонтерський рух не згасає, а розвивається. Ми бачимо турботу добровольців, що опікуються нашими захисниками, сім’ями загиблих героїв, пораненими військовими, хворими, літніми людьми, дітьми-інвалідами, самотніми та незахищеними.

На завершення Олександр Корнійчук, від усієї громади Хмельницької області, щиро подякував волонтерам за допомогу, за стійкість духу, за незламну віру у нашу перемогу!

“Щиро бажаю вам, вашим родинам миру, доброго здоров’я, оптимізму, невичерпної енергії! З такими людьми, як наші волонтери,  ми подолаємо усі негаразди і обов’язково переможемо!”, – сказав очільник області.

В продовження урочистостей Олександр Олександрович здійснив приємну місію та відповідно до Указу Президента України Петра Олексійовича Порошенка за активну участь у гуманітарній допомозі та волонтерській діяльності в районі проведення антитерористичної операції вручив кращим волонтерам Хмельниччини відзнаки Президента України “за гуманітарну участь в антитерористичній операції”:

Довганя Олега Миколайовича – лікаря-анестезіолога Шепетівської центральної районної лікарні

Гаврилюка Олега Віталійовича – головного лікаря комунального закладу «Славутський центр первинної медико-санітарної допомоги»

Климчука Віктора Васильовича – завідувача Ленковецької амбулаторії загальної практики – сімейної медицини комунального закладу «Шепетівський центр первинної медико-санітарної допомоги»

Бейка Валерія Петровича – волонтера, м. Красилів

Кучера В’ячеслава Олександровича – волонтера, м. Старокостянтинів

Радушинську Оксану Петрівну – волонтера, м. Старокостянтинів

Сомова Олександра Валентиновича – волонтера, м. Старокостянтинів

Юзепчук Тетяну Миколаївну – волонтера, м. Хмельницький

Крім того, волонтерам були вручені Почесні грамоти обласної державної адміністрації та цінні подарунки.

Гарного настрою усім присутнім додала концертна програма від представників волонтерського руху.