29.01.2018 — 15:13

У ДОЗ про результати роботи у 2017 році звітували міста Кам`янець-Подільський та Нетішин

24 січня у конференц-залі Департаменту охорони здоров’я Хмельницької ОДА звітували управління охорони здоров’я міста Кам`янця-Подільського та КМЗ НМР «СМСЧ м. Нетішин».

Зокрема, керівництво СМСЧ м. Нетішин повідомило, що у минулому році вдалося суттєво покращити матеріально-технічну базу закладу. Зробили це за рахунок коштів, виділених з місцевого бюджету. Відтак, майже на 3 млн. грн. придбали медичної апаратури, в тому числі, апарат УЗД, лапароскопічну стійку, пересувний рентгенівський апарат. Вперше за часи існування закладу виконали капітальних ремонтів на понад 3, 3 млн. грн., зокрема відремонтували акушерсько-гінекологічне відділення, дахи стаціонару та поліклініки. З обласного бюджету були виділені кошти на капремонт операційного блоку, відділення реанімації, приймального відділення. Уже триває ремонт операційного блоку та приймального відділення.

Крім того, заклад створив офіційний веб-сайт. Для більш ефективної роботи, мають намір й надалі проводити інтернет-опитування пацієнтів про роботу закладу, його керівників, медперсоналу.

Керівники СМСЧ м. Нетішин додали, що ефективно втілюють енергозберігаючі заходи та працюють над економією бюджетних коштів. Також активно використовують денний стаціонар, який працює без вихідних, організоване відділення хірургії одного дня, впроваджують нові методи малоінвазивної хірургії. Після завершення ремонту операційного блоку в лікарні мають намір виконувати лапароскопічні операції. Наразі фахівці відвідують відповідні курси.

Також нетішинські лікарі пишаються тим, що з 20 листопада в медсанчастині почала працювати електронна реєстратура. Надалі планують впроваджувати електронний запис до вузьких спеціалістів.

На перспективу у закладі працюватимуть над створенням відділення невідкладної допомоги на базі приймального відділення. Планують брати участь у розробці та впровадженні міської програми місцевих стимулів для заохочення молодих фахівців та розв’язання їх побутових проблем. Крім того, мають намір після реконструкції ФАПу створити на його базі АЗПСМ.

Також вважають за необхідно закупити маммограф, сучасний апарат УЗД та відеогастроскоп.

Управління охорони здоров’я Кам`янець-Подільської міської ради відзвітувало про суттєве матеріально-технічне переоснащення підзвітних закладів у 2017 році – на більш як 10,5 млн. грн. Також (на майже 500 чоловік) зросла кількість пролікованих немісцевих жителів.

У перспективі на 2018 року – відкриття амбулаторій сімейної медицини у районі Старого міста та Польських фільварок.

Хмельницький обласний Центр здоров’я.