04.04.2016 — 09:51

Чергова допомога в зону АТО

P1140284Городоцькі волонтери організовують і доставляють у зону АТО гуманітарну допомогу не лише за велінням громадянського обов’язку, а й за покликом душі.

До прикладу, у минулі вихідні, безпосередньо у бойові підрозділи АТО, доставлено черговий вантаж. Його структура здавалось би однотипна: продукти харчування, одяг, ліки та перев’язочні матеріали. Але й були речі виняткові, унікальні, а передача їх бійцям, сколихнула душі, як бувалих волонтерів, так і бійців. Мова йде про послання учасників бойових дій Другої Світової війни, ветеранів, учасникам АТО.

Більше сотні душевних щиросердечних послань написали у формі солдатських трикутників Городоцькі фронтовики теперішнім захисникам України.

P1140352У 90-й окремій десантній бригаді передача листів проходила офіційно і як виявилось, безпосередньо перед бойовим чергуванням особового складу. До речі, ця бригада брала активну участь у бойових діях біля Донецького аеропорту, під Маріуполем і т.д.

«Ця поїздка в зону АТО, не просто чергова, а особлива, – розповідає голова Городоцької районної державної адміністрації Віталій Кропивницький, бо вперше організована спільно з Тернопільським козацько-десантним екологічним осередком імені Дмитра (Байди) Вишневецького».

А наказний отаман Тернопільського крайового Коша, генерал-хорунжий українського козацтва Володимир Мосейко додає, що за час перебування в зоні бойових дій городоцько-тернопільський гуманітарний десант побував у десяти підрозділах.

За матеріалами Городоцької РДА

 

DSC_0934Чергову допомогу в зону АТО відправила і Білогірщина. Близько трьох тонн вантажу зібрали жителі району. Землякам, які захищають наш спокій передали продукти, одяг, предмети особистої гігієни, тощо.

«Хлопцям необхідна підтримка, адже вони захищають нашу безпеку, наш народ, нашу Батьківщину», – сказав керівник Білогірського відокремленого підрозділу ГО «Спілка учасників АТО Хмельниччини» Ілля Васюк.

У відправці вантажу взяли участь голова районної державної адміністрації Роман Муляр, благочинний Білогірського округу УПЦ отець Олександр Теравський, благочинний Білогірського округу УПЦ КП отець Степан Маковський, настоятель римо-католицького монастиря св. Вікентія отець Павло Горай.

Дякуємо всім небайдужим жителям району за допомогу та підтримку. Ми маємо підтримувати наших хлопців на передовій, адже перемога здобувається спільними зусиллями.

За матеріалами Білогірської РДА