05.04.2016 — 16:14

Керівництво області разом з дітьми посадили дерева на Алеї життя

IMG_1263Сьогодні, біля Хмельницького спеціалізованого ліцею – інтернату поглибленої підготовки в галузі науки, до посадки дерев на Алеї життя долучилися перший заступник голови облдержадміністрації Василь Процюк, голова обласної ради Михайло Загородний, учні ліцею, ветерани ІІ Світової війни, учасники бойових дій в зоні АТО, громадськість.

Сьогоднішнє свято «Патріот України» має, завдяки Всеукраїнському благодійному дитячому фонду «Щедрику – Ведрику, давню традицію в обласному центрі. Ще 2008 року за ініціативою голови фонду Валентини Василівни Блюхер у Хмельницькому був закладений перший в Україні Парк життя, посаджений руками дітей Хмельниччини – вихованців шкіл – інтернатів області. Діти – сироти висловили тоді бажання подарувати Парк життя мешканцям обласного центру. А вже наступного року у Хмельницькому з’явилася перша Алея життя – символічний подарунок від наймолодших патріотів України майбутнім патріотам нашої держави.

IMG_1261Ця благородна акція – символічний заповіт від старших поколінь – молодшим – цінувати мир, життя, вміти захищати свою Батьківщину. А дитина, що посадила разом із дорослим своє іменне дерево, як символ народження нового, мирного життя, стане згодом відданою Батьківщині, її справжнім патріотом.

Отож, 80 дерев та 80 кущів, наданих обласним управлінням лісового господарства доповнять Алею життя, яка з часом перетвориться на велику зелену зону в мікрорайоні «Озерна».

Славною та давньою традицією продовження свята стало частування гарячою «солдатською» кашею й козацьким кулішем та вручення дітям подарунків із іграшками та солодощами.

Завершальним акордом стало спільне звернення дітей та дорослих до нашого Отця Небесного, котрі, взявшись за руки попросили миру для України та щасливого життя для всіх його мешканців.