07.04.2016 — 15:23

Подолання епідемії СНІДУ

IMG_2162 7 квітня обласним Центром профілактики і боротьби зі СНІДом організувано конференцію на тему «Побічна дія антиретровірусних препаратів. Вибір альтернативної схеми для продовження лікування АРВ-препаратами в умовах кабінетів «Довіра».  Так співпало, що саме у цей день відзначається у Всесвітній день здоров’я і тому актуальним є питання щодо подолання епідемії СНІДУ як в світі, так і в нашій області.

За даними ВООЗ  в світі зареєстровано 34 млн людей з вірусом імунодефіциту, щорічно реєструються 2,7 млн нових випадки. З часу першого виявлення  ВІЛ-інфекції в Хмельницькій області у 1987 році до І півріччя 2015 року зареєстровано 271942 випадки зараження, з них 79569 випадків СНІДу, зареєстровано 36922 смертей від СНІДу. Тому є дуже важливим питання виявлення та проведення антиретровірусної терапії, що дасть можливість зменшити кількість хворих за рахунок того, що ефективно впливають на вірус.

IMG_2168На початку конференції із вступним словом перед присутніми виступив головний лікар обласного Центру профілактики і боротьби зі СНІДом Олександр Касяндрук. Як зазначив Олександр Петрович, при проведенні якісного обстеження та виявлення ВІЛ-інфекції, диспансерному нагляді за хворими та  при ефективному лікуванні ризик виникнення опортуністичних хвороб зменшується, а отже існує можливість народження здорових дітей у людей з ВІЛ.

В ході конференції були розглянуті питання диспансерного нагляду за ВІЛ-інфікованими пацієнтами, а також докладно обговорили методи лікування пацієнтів антиретровірусною терапією.

 

За матеріалами обласного Центру здоров’я.