15.04.2016 — 15:51

Гастролі театру ім.М.Старицького

IMG_6579З гучним успіхом пройшли гастролі акторів Хмельницького обласного академічного музично-драматичного театру ім. М.Старицького в Чернівцях .      У Чернівецькому академічному обласному українському музично-драматичному театрі ім.О.Кобилянської вони представили виставу за твором Івана Франка “Украдене щастя” .

Виставу презентовано в рамках заходів, присвячених ушануванню пам’яті Івана Франка. Режисерська робота, декорації, неперевершена гра акторів, вокальні та танцювальні номери у супроводі оркестру театру дозволили глядачам перенестися у ті часи, відчути неповторну атмосферу. Для маленьких чернівчан актори представили казку “Дюймовочка і метелик”.

У свою чергу, творчий колектив Чернівецького академічного обласного українського музично-IMG_6571драматичного театру ім.О.Кобилянської прибув до Хмельницького. Чернівецькі митці презентували виставу для усієї родини за мотивами однойменного фільму «ЕННІ». Це всесвітньо відома голлівудська історія дівчинки-сирітки Енні, у якої є велика мрія – мати маму і тата. Попри те, що батьки дівчинки загинули у автокатастрофі, вона щиро вірить у те, що вони живі і колись прийдуть по неї. Незважаючи ні на що, Енні вірить у диво, і воно стається… на Різдво. У даній постановці поряд з дорослими акторами грають діти, що робить цю виставу ще більш особливою. Це – добра історія про родинне тепло, якого, на жаль, багатьом у IMG_6581цьому світі так бракує. Глядачі із захопленням прийняли роботу акторів театру ім. О.Кобилянської.

Обмінні гастролі – чудова традиція, яка дає можливість  широкому колу любителів театру побачити нові творчі роботи і вкотре поринути у чарівний світ драматургії.

Цікавим є  факт, що обидва театри цьогоріч відзначають ювілеї: у Хмельницькому – 85 театральний сезон, у Чернівецькому – 85-річчя колективу театру.

За матеріалами управління культури облдержадміністрації.