03.08.2018 — 12:43

В. Лозовий: Аграрії Хмельниччини намолотили перший мільйон тонн зерна

Незважаючи на несприятливі  погодні умови літнього періоду, які супроводжували область з початку року, хліборобами Хмельниччини станом на 03 серпня поточного року намолочено понад один мільйон тонн зерна нового врожаю при середній урожайності 55 ц/га, і за цим показником область вже традиційно займає перше місце по Україні.

Вадим Лозовий привітав аграріїв області з намолотом першого мільйона зерна урожаю 2018 року, а також висловив сподівання, що спільними зусиллями ми зможемо прискорити розвиток аграрного сектору економіки Хмельниччини, забезпечити впровадження ефективних технологій, здобутків вітчизняної і світової науки, утвердження нашого краю як області з високоефективним експортоспроможним аграрним сектором.

Так, агроформування Чемеровецького району, які отримують з кожного гектара по 70 центнерів зерна, мають найвищий показник в області, а господарства Городоцького, Шепетівського, Волочиського, Дунаєвецького районів отримують на круг по 57-59 центнерів зерна.

Ще вищих показників добиваються господарства області у вирощуванні озимої пшениці, адже з кожного гектара отримують понад 57 центнерів, що на 2 центнери вище показників минулого року.

Всього за підсумками збиральних робіт в агроформуваннях всіх форм власності планують отримати понад 3 млн. тонн зерна при середній урожайності 60 ц/га. Основною культурою, яка забезпечить валове виробництво зерна, є кукурудза та зерно, яка посіяна на площі 206 тис. га., що на 20 тис. га більше ніж торік і види на її урожайність дуже високі – в межах 80-85 ц/га.