12.09.2018 — 17:13

Хмельниччина – лідер з освоєння коштів Дорожнього фонду

Як повідомляє Міністерство інфраструктури України, Хмельниччина практично в повному обсязі використала кошти Дорожнього фонду, передбачені на ремонт автодоріг загального користування місцевого значення.

Цьогоріч за 8 місяців з державного бюджету отримано субвенції на фінансування робіт на дорогах загального користування місцевого значення – 280 млн.грн. Станом на 31 серпня освоєно 99,9% усієї суми.

У ДП “Служба місцевих автодоріг” інформують, що  з 46 об’єктів роботи завершено на 31. На завершальній стадії виконання робіт по 9 об’єктах, розпочато роботи ще на 6 з завершальних об’єктів. Окрім того,  тривають роботи з експлуатаційного утримання автошляхів, зокрема, ліквідація ямковості, деформацій та руйнувань покриття, встановлення дорожніх знаків, нанесення дорожньої розмітки, підготовка до роботи в осінньо-зимовий період.

Ремонт та відновлення доріг в області одним із головних пріоритетів своєї роботи визначає голова облдержадміністрації Вадим Лозовий.

“Завдяки чіткій організації та злагодженій роботі усіх відповідальних служб Хмельницька область найпершою серед інших регіонів завершила освоєння  коштів Дорожнього фонду. Але ми на цьому не будемо зупинятися.  Минулого тижня Урядом прийнято рішення про виділення для області  додаткових 25 мільйонів грн. на ремонт доріг державного значення. Окрім того, ми звернулися до Мінінфраструктури з проханням розглянути можливість виділення Хмельниччині також додаткових  коштів на місцеві автошляхи. Впевнений, що ми зможемо їх ефективно освоїти до кінця поточного року”,  – коментує очільник області.