17.09.2018 — 14:38

Вадим Лозовий привітав рятівників Хмельниччини з професійним святом – Днем рятівника

Сьогодні рятувальники Хмельниччини відзначили своє професійне свято — День рятівника.

Напевно, не існує більш небезпечної, відповідальної та важливої професії, ніж професія рятувальника. Цією справою займаються непрості люди, люди з великою силою волі, люди, які здатні пожертвувати своїми життями заради життя ближніх, люди, які незважаючи ні на що готові прийти на допомогу. Їх з гордістю можна назвати Людьми з великої букви.

Привітати надзвичайників краю прийшли керівники обласної та міської влади, силових структур, ветерани рятувальної справи.

Розпочалися урочистості з перегляду відеоролику про нелегкі будні рятувальників Хмельниччини. Після цього присутні хвилиною мовчання вшанували колег, які загинули під час виконання службових обов’язків, та поклали квіти до пам’ятника “Героям-рятувальникам”.

В продовження урочистостей, з вітальним словом до усіх присутніх звернувся перший заступник начальника Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області Дмитро Бондар, який зазначив, що понад 1800 рятувальників Хмельниччини – це дійсно герої, небайдужі до людського горя, які рятують життя людей на суші та на воді; ліквідовують пожежі та аварії, наслідки надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру; нейтралізовують та ліквідовують хімічно-небезпечні речовини; очищають місцевість від вибухонебезпечних предметів; надають першу медичну і навіть психологічну допомогу у разі необхідності.

 

Привітав рятівників краю і голова обласної державної адміністрації Вадим Лозовий, який відмітив, що рятувальники Хмельниччини щорічно здійснюють десятки тисяч виїздів, рятують сотні життів подолян, першими вступають в боротьбу із стихійним лихом.

«Самовідданою працею, високим професіоналізмом ви заслужили повагу суспільства, адже, як підкреслює Президент України Петро Порошенко: «Ви завжди там, де найвищий рівень небезпеки». Вас поважає кожен житель нашої області, сподівається на вас, довіряє вам”, – сказав Вадим Миколайович.

Очільник області побажав надзвичайникам краю, аби їх ніколи не покидав лицарський дух та впевненість у своїх силах.

На завершення Вадим Миколайович здійснив приємну місію, вручивши Почесні відзнаки Президента України «За участь в антитерористичній операції». Так, за сумлінне виконання службових обов’язків, високий професіоналізм та з нагоди Дня рятівника нагородили:

прапорщика ГРИБОВСЬКОГО Олега Броніславовича, старшого сапера  Аварійно-рятувального загону;

старшого прапорщика ЗЛОТЕНКА Сергія Олександровича, начальника автотранспортного відділення Аварійно-рятувального загону;

старшого сержанта КОВАЛЯ Сергія Васильовича, рятувальника-дозиметриста  Аварійно-рятувального загону;

ПАВЛОВСЬКОГО Броніслава Францовича, водія автотранспортних засобів  Аварійно-рятувального загону;

полковника СИБІГУ Петра Петровича, заступника начальника Головного управління з реагування на надзвичайні ситуації;

капітана СЛЮСАРЕНКА Олега Миколайовича, начальника інженерної групи  Аварійно-рятувального загону;

сержанта СОВУ Артема Борисовича, рятувальника-дозиметриста Аварійно-рятувального загону;

прапорщика ЦІПКА Олександра Борисовича, фахівця відділення персоналу Аварійно-рятувального загону;

Також кращих працівників і ветеранів структури відзначили Почесними грамотами та подяками обласної державної адміністрації.

Після офіційної частини на рятувальників чекав музичний подарунок від провідних художніх колективів Хмельниччини.