13.11.2018 — 14:59

В обласній філармонії відбулися урочистості з нагоди Всеук­раїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва

Сьогодні в обласній філармонії приймали вітання з нагоди професійного свята представники однієї з найбільш творчих галузей – працівники культури та майстри народного мистецтва. Володарі слова і пісні, чарівники танцю та хранителі багатої мистецької спадщини, креативні та талановиті… Усе це про них.

Адже без перебільшення, саме представники галузі культури несуть в наше життя натхнення та радість, роблять його яскравішим та багатшим. Розмаїтий великий колектив, що поєднує співаків та працівників музеїв, акторів та бібліотекарів, танцюристів та працівників будинків культури, майстрів, що зберегли старовинні народні ремесла, своєю спільною невтомною працею примножує невичерпне багатство української культурної скарбниці та ширить славу про Україну та наш талановитий народ далеко за її межами.

Як кажуть, театр починається з вішалки. І сьогодні ще у фойє ставало одразу зрозуміло, що свято буде незвичне, бо гостей на вході у залу зустрічали юні театральні таланти, що колись, мабуть, теж будуть відзначати Всеук­раїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва як своє професійне свято.

Привітати присутніх у залі філармонії прийшли голова облдержадміністрації Вадим Лозовий, його заступник Світлана Павлишина, перший заступник голови обласної ради Неоніла Андрійчук, начальник управління культури, національностей, релігій та туризму облдержадміністрації Ірина Трунова.

Із сердечними побажаннями та словами глибокої вдячності за самовіддану працю, за відродження традицій та примноження духовних скарбів українського народу до працівників культури звернувся Вадим Лозовий. Голова наголосив на безцінній ролі їх у творенні європейської висококультурної України.

“Ви – люди чіткої громадянської позиції, патріоти рідної землі, серцем вболіваєте за Батьківщину. Ваша пісня і ваше слово зігрівають наших захисників на фронтах. Ваша діяльність – це стратегічний інструмент збереження унікальної ідентичності та творення майбутнього держави. На чисельних міжнародних конкурсах, фестивалях, Днях культури України за кордоном ви з успіхом представляєте кращі мистецькі твори, – зазначив Вадим Миколайович. – Подоляни високо цінують ваш внесок у розвиток культури Хмельницької області та пишаються вашими досягненнями. Впевнений, що об’єднаними зусиллями ми побудуємо суспільство високої культури, духовності, моралі, освіченості, будемо успішно розвивати наше культурне розмаїття.”

Посадовець побажав усім мирного неба, успіхів, наснаги, натхнення та вручив відзнаки облдержадміністрації кращим працівникам галузі.

Відповідно до розпорядження голови, за сумлінну працю, високу професійну майстерність, вагомий особистий внесок у розвиток української культури і мистецтва та з нагоди Всеук­раїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва Почесною грамотою обласної державної адміністрації та подарунком нагороджено:

МАРЧУК Любов Василівну – головного бібліографа обласної бібліотеки для дітей імені Т.Г.Шевченка

МАТВІЙЧУК Людмилу Станіславівну – викладача Ярмолинецької дитячої школи мистецтв

НОВОХАЦЬКУ  Аллу Василівну – головного зберігача фондів комунального закладу культури “Обласний літературно-меморіальний музей М.Островського”

ТАРАНЧУК  Юлію Вікторівну – артистку академічного симфонічного оркестру обласної філармонії

ТЕКЛЮК Ніну Петрівну – художнього керівника Лісоводського сільського будинку культури Городоцького району

ШПАКОВСЬКОГО Сергія Михайловича – завідуючого відділом охорони пам’яток історії та культури у Хмельницькій області

ЩУР Юлію Володимирівну – головного спеціаліста управління культури, національностей, релігій та туризму обласної державної адміністрації

А також оголошено Подяку:

ЄСЮНІНУ Сергію Миколайовичу  – провідному науковому співробітнику комунального закладу культури “Хмельницький обласний краєзнавчий музей”

ЛОМАКУ Юрію Петровичу – директору Деражнянської районної дитячої школи мистецтв

ПРОКОПЕНКО Світлані Іванівні – головному спеціалісту управління культури і туризму Хмельницької міської ради

САРАЄВУ Василю Миколайовичу – директору Шепетівської дитячої художньої школи

ЩУРУ Сергію Анатолійовичу – головному спеціалісту відділу освіти, молоді, спорту, культури і туризму виконавчого комітету Меджибізької селищної ради.

До привітань та побажань з нагоди професійного свята  приєдналася також Світлана Павлишина. Разом з Іриною Труновою посадовець урочисто вручила Почесні грамоти Міністерства культури України.